28 oktober 2010 In de media

Albert Ferrer kijkt uit naar project Vitesse

Het klinkt toch verrassend. Albert Ferrer de nieuwe trainer van Vitesse. Hoe kijkt de veelvuldig international en voormalige speler van FC Barcelona hier zelf tegen aan?

Een tikkeltje opvallend wellicht gaf de 40-jarige trainer in vloeiend Engels antwoord op alle vragen die tijdens de persconferentie gesteld werden.

Gefeliciteerd!
“Gracias! Ik vind het eer om bij Vitesse als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Ook ben ik blij met de steun van de club om een trainer met weinig ervaring dit vertrouwen te geven. Zelf heb ik de afgelopen jaren ook zoveel mogelijk ervaring opgedaan en heb ik bewust voor de weg der geleidelijkheid gekozen. Nu krijg ik deze kans en die wil ik met beide handen aangrijpen.”

Hoe is het contact tot stand gekomen met Vitesse?
“Inderdaad. Ik werd gebeld door de heer Jordania of ik interesse had in Vitesse. Ik was verrast en geïnteresseerd tegelijk. Ik heb een goed gesprek gehad en ik kijk enorm uit naar dit mooie project. Over de periode daarna wil ik het niet hebben. Eerst Vitesse.”

Wat is uw voetbalfilosofie?
“Ik ben een groot voorstander van de filosofie van Joan Cruyff en Louis van Gaal. Ik heb zelf ook met Cruyff mogen werken en daar heb ik veel van geleerd. Ik houd van goed voetbal met spelers die ook agressief zijn zonder bal.”

Wat is uw doelstelling in de komende 1,5 jaar?
“Ik wil, samen met mijn staf, succesvol zijn in de komende anderhalf jaar. Verder wil ik laten zien dat ik klaar ben voor het hoofdtrainerschap. En, last but not least, we willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen met Vitesse.”

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: