19 februari 2011 In de media

Albert Ferrer wil niets weten van degradatiegevaar

Albert Ferrer heeft de overtuiging dat Vitesse niet in degradatiegevaar gaat komen. Vitesse staat op dit moment drie punten en een plaats boven de zorgelijke streep.

Voor de­gradatiezorgen ziet Ferrer geen aanleiding, zei hij gisteren tegen een regionale krant. „Nee, ik zie ons niet in degradatiegevaar komen. Daarvoor is deze ploeg te veel vooruit gegaan. Wij gaan on­ze wedstrijden zeker winnen, dat kan niet anders”, meent de trai­ner. „Waarop ik dat baseer? Op de wedstrijden die wij spelen, de vooruitgang die we maken en de kansen die we elke wedstrijd creë­ren. We maken het alleen niet af.”

De trainer erkent dat de resultaten wel eens tot frustratie leiden bij de Vitessestaf en selectie. Naar zijn mening speelt Vitesse steeds beter, maar blijven de resultaten helaas uit. Zowel tegen Feyenoord als FC Twente heeft Vitesse duidelijke winstkansen gehad. Er werd veel gecreeerd, maar helaas niet benut.

Albert Ferrer verwacht een moeilijke wedstrijd zondag. Hij ziet De Graafschap als een sterke, fysieke ploeg. De Graafschap- trai­ner Darije Kalezic ziet Vitesse als favoriet in de Gelderse der­by. Hij baseert dat op basis van vergelijkingen tussen de begrotingen en het kwaliteitsverschil tussen de beide selecties. 

Ferrer verwacht dat Marco van Ginkel zondag voldoende hersteld is van een griepaanval om te kunnen starten. Op zaterdag wordt de beslissing genomen of Wilfried Bony fit genoeg is om aan de selectie toe te voegen. De mening van de medische staf van Vitesse is bepalend. Bony zal zeker niet in de basis starten. Hij trainde vrijdag volledig met de groep mee, maar liet het afwerken op het doel aan zich voorbei gaan om zijn bovenbeen te ontzien.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: