8 augustus 2012 In de media

Alderweireld: ‘Zou het vervelend vinden als Theo vertrekt’

Het is nog niet zeker dat Theo Janssen ook komend seizoen Ajacied is. Vitesse is zijn club en vaststaat dat hij vroeg of laat terugkeert naar Arnhem.
Nog altijd is niet uitgesloten dat dit moment zich snel aandient. Toby Alderweireld hoopt dat Janssen blijft.

Leiderschap
De middenvelder is de enige dertiger in een piepjonge Ajaxselectie, die overloopt van talent maar mogelijk ervaring tekort komt. De berichten over een mogelijke terugkeer van Janssen vallen middenin een discussie over het leiderschap bij Ajax.

Janssen is een van de mensen die leiderschap moet tonen, maar is dat niet raar als hij misschien wel liever naar Vitesse gaat? "We moesten de Johan Cruijffschaal de vorige twee keer aan FC Twente laten en toen hoorde ik niemand over leiderschap," reageert Alderweireld op Ajax Life.

"Ik denk dat er teveel aandacht aan wordt gegeven. Er staan spelers op en de rollen worden anders ingevuld, maar niet slechter, denk ik," vervolgt de Belg. Anders gezegd: wordt de voortrekkersrol van Janssen nog geaccepteerd nu de berichten over Vitesse aanhouden? "Ik weet niet of Theo met Vitesse bezig is. Misschien in zijn hoofd, maar niet dat wij merken," antwoordt Alderweireld.

"Laat ik het zo zeggen: Theo wil gewoon winnen. Dat zie je aan het duel met PSV’er Mark van Bommel in de slotfase. Theo zegt er heel weinig over, laat er niets over los. Bijna niks. Ik weet niet of hij weggaat," aldus Alderweireld, die hoopt teamgenoten te blijven.

"Theo is een speler met specifieke kwaliteiten. Als hij de bal heeft, kan hij hem overal neerleggen. Maar we geven Theo te weinig opties om iets met de bal te doen. Als Siem de Jong de bal goed aanneemt uit die lange pass, staat hij alleen voor de keeper. Theo heb ik er graag bij, ik zou het vervelend vinden als hij weggaat."

Ajaxlife

Hoofdsponsor: