14 augustus 2010 In de media

Alderweireld: “Vitesse is onder de indruk van ons”

Vitesse is komende zaterdag de tegenstander van Ajax. De Arnhemmers hebben een lastige voorbereiding achter de rug, maar wonnen hun eerste duel wel. Toby Alderweireld waarschuwt ‘zijn’ Ajax voor slordigheden tegen een op papier mindere tegenstander.

Alderweireld heeft zijn vizier op het duel met Vitesse gericht. Deze zomer nam Vitesse afscheid van enkele belangrijke spelers. Onder andere Santi Kolk, Nicky Hofs en Paul Verhaegh hebben plaats gemaakt voor een jonge en talentvolle generatie. Of dat van invloed kan zijn op hun spel? "Ik denk dat ze wel onder de indruk zullen zijn van de ArenA", zegt de Belgische verdediger op de website van Ajax.

"Maar we moeten niet teveel naar de tegenstander kijken", realiseert Alderweireld zich. "Aangezien we in Groningen 2-2 gelijk hebben gespeeld kunnen we geen puntenverlies permitteren. Wij moeten de drie punten thuishouden en gewoon winnen. Dat is duidelijk."

Afgelopen week begon Vitesse de competitie met een 3-1 thuisoverwinning op ADO Den Haag. Het elftal van Theo Bos werd in de eerste helft overlopen, maar op wilskracht kantelden de Arnhemmers het duel. "Wilskracht is een van hun betere kwaliteiten. Wij moeten er hetzelfde tegenover zetten. We hebben in ieder geval genoeg kwaliteiten voorin om goals te maken."

Goal.com

Hoofdsponsor: