22 mei 2018 In de media

Alexander Büttner slaat taalcursus Russisch over

Alexander Büttner kijkt al uit naar het volgende seizoen, met de nieuwe trainer Leonid Sloetski.
De Achterhoeker in dienst van Vitesse kent de coach nog uit zijn tijd in Rusland. De linksback stond vanaf de zomer van 2014 tweeënhalf jaar onder contract bij Dinamo Moskou.

,,Ik ken hem van naam, als trainer van CSKA Moskou", zegt Büttner. ,,Hij heeft daar fantastische seizoenen gehad en is een paar keer kampioen geworden. Als je dat in Rusland kan, in zo'n zware en goede competitie, dan moet je een goede trainer zijn."

Ook al spreekt Sloetski Engels, van een taalbarrière heeft Büttner toch al geen last. Hij kan de Russische cursus overslaan. ,,Het is een moeilijke taal, maar verstaan lukt me sowieso. Praten is lastiger. Maar ik spreek een klein beetje Russisch."

Büttner heeft een turbulent seizoen achter de rug. Sinds begin april staat hij weer in de basis bij Vitesse, nadat hij in de winterstop uit de selectie was gezet. ,,Ik ben de laatste weken heel sterk teruggekomen en belangrijk geweest voor het team. Alle negatieve dingen laat ik achter me. Daar kijk ik niet meer naar. Er zullen altijd negatieve mensen zijn, maar dat boeit me niet. Ik heb het laten zien op het veld."

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: