16 januari 2017 In de media

Alexander Büttner terug bij Vitesse

Alexander Büttner keert terug bij Vitesse. De 27-jarige linksback heeft maandagochtend een 2,5-jarig contract getekend. Büttner, die al ruim honderd competitieduels voor Vitesse speelde, is transfervrij nadat hij zijn contract bij Dinamo Moskou liet ontbinden.
Büttner speelde vanaf 2005 bij Vitesse. Nadat hij de voetbalacademie had doorlopen maakte de geboren Doetinchemmer op 15 maart 2008, op 19-jarige leeftijd, zijn debuut. Vanaf seizoen 2008|2009 speelde Büttner frequent in de Arnhemse selectie. Na seizoen 2011|2012 werd hij, bij de verkiezing vanuit Supportersvereniging Vitesse, door supporters verkozen tot 'speler van het jaar'.

Na 107 competitieduels en tien treffers maakte de verdediger in de zomer van 2012 een droomtransfer naar Manchester United. Hij werd in Engeland in zijn eerste jaar direct landskampioen. Na twee seizoenen bij The Mancunians stapte Büttner over naar het Russische Dinamo Moskou. Ook speelde Büttner op huurbasis bij de Belgische topclub RSC Anderlecht.

De verdediger liet onlangs zijn contract bij Dinamo Moskou ontbinden, wat ervoor heeft gezorgd dat hij transfervrij naar Vitesse kon overstappen.

Büttner is zeer blij met zijn terugkeer: “Ik heb een super goed gevoel om terug te zijn op het oude nest en kan niet wachten om te beginnen. Het buitenlands avontuur was prachtig en dat pakt niemand mij meer af. Mijn gevoel zei dat ik nu voor Vitesse moest kiezen. Het is een super mooie club en hier wil ik gaan vlammen. Ik hoop snel helemaal fit te worden en aan te sluiten bij de groep.”

Technisch directeur Mo Allach over de komst van Büttner: “Na het vertrek van Ota hebben we alle pijlers op Alexander gericht. Hij is bekend met onze manier van spelen en is een herkenbare speler voor onze supporters. Daarnaast neemt hij ervaring en een winnaarsmentaliteit met zich mee. Het is mooi dat Alexander heeft laten blijken heel graag terug te willen komen naar Vitesse.”

Büttner gaat bij Vitesse spelen met rugnummer 28.

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: