4 oktober 2014 In de media

Alexander Büttner ziet Vitesse winnen

Alexander Büttner, oud-linksback van Vitesse (2005 – 2012) zag vanaf de tribune Vitesse met maar liefst 6-1 winnen van ADO Den Haag.
Büttner speelde donderdag een Europacup wedstrijd zijn club Dinamo Moskou tegen PSV (1-0). De Doetinchemmer maakte aansluitend gebruik van een vrij interlandweek en kwam vrijdag naar Nederland. 's Avonds bekeek met een brede grijns op de tribune het doelpuntenfestijn tijdens de wedstrijd Vitesse – ADO Den Haag (6-1) in GelreDome.

Alexander Büttner kwam op 16-jarige leeftijd naar de jeugdacademie van Vitesse. Daar speelde hij bij de A-junioren.

In het seizoen 2007/2008 werd hij voor het eerst opgenomen in de selectie van Vitesse. Op 15 maart 2008 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de Arnhemers.

In de voorbereiding op het seizoen 2012/13 leek Büttner te vertrekken bij Vitesse. Een transfer naar Southampton FC ketste echter op het laatste moment af. In augustus 2012 werd bekend dat Manchester United zich gemeld had voor de linksback en hij tekende hij vervolgens voor vijf jaar bij de Mancunians.

Alexander Büttner speelde 107 duels voor de selectie van Vitesse en scoorde 10 goals.

Büttner maakte zijn debuut voor Manchester United op zaterdag 15 september 2012, toen hij in basis begon in de competitiewedstrijd tegen Wigan Athletic. Büttner beleefde een droomdebuut: hij gaf de assist voor de 2-0 en scoorde zelf de 3-0. United won het duel uiteindelijk met 4-0. In zijn eerste seizoen in Manchester werd hij landskampioen met zijn club.

In juni 2014 vertrok Büttner naar het Russische Dinamo Moskou.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: