22 oktober 2013 In de media

Alexander Chigirinskiy (50) neemt aandelen Vitesse over

Alexander Chigirinskiy is vanaf vandaag, dinsdag 22 oktober, grootaandeelhouder van Vitesse, na overname van de aandelen van Merab Jordania. Chigirinskiy is een belangrijke financiële partner van Merab Jordania sinds de overname van Vitesse in augustus 2010.
Het prioriteitsaandeel, waaraan bijzondere zeggenschapsrechten zijn verbonden om de continuïteit en onafhankelijkheid van Vitesse te waarborgen, blijft in handen van de Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem.” 

Merab Jordania: “Toen ik de aandelen van Vitesse verkreeg, heb ik reeds aangegeven dat Alexander Chigirinskiy mij ondersteunde in mijn plannen met de club. Nu Vitesse de noodzakelijke stappen heeft gezet voor een nog succesvollere toekomst, voel ik dat dit het juiste moment is om de club aan hem over te dragen. Ik blijf altijd beschikbaar om Vitesse en Alexander in de toekomst te adviseren.” 

Alexander Chigirinskiy: “Ik wil Merab bedanken voor zijn uitzonderlijke inspanningen in de afgelopen drie jaar. Hij heeft de noodzakelijke investeringen gedaan. Deze hebben geleid tot de zowel sportieve als organisatorische uitstekende positie van Vitesse op dit moment. Merab draagt een talentvolle selectie, een kwalitatieve hoogwaardige technische staf, een topsportaccommodatie en een sterk senior management over. Op deze basis kunnen we Vitesse verder uitbouwen tot een bepalende speler in het Nederlandse betaalde voetbal. Bovendien weet ik dat ik altijd een beroep op Merab kan blijven doen.” 

Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse zegt: “Ik kijk uit naar een hechte samenwerking met Alexander Chigirinskiy. Zijn ambities komen overeen met die van onze supporters, sponsors, medewerkers en alle betrokkenen bij Vitesse. De directie concentreert zich op de lange termijn doelstellingen van de club. Dit betekent dat we ons blijven richten op het bereiken van de top van Nederland en internationale uitstraling nastreven.”

Vitesse

Hoofdsponsor: