30 april 2012 In de media

Alexander Büttner stemt twee clubs tegelijk tevreden

Met twee geweldige dreu­nen van elf meter stemde Alexander Büttner zaterdag twee clubs tevreden. Vitesse gaat naar de play-offs, De Graafschap houdt lucht.

Geintje op zaterdaga­vond: ‘ zie je wel, de enige goeie Vitessenaar is een Doetinchem­mer’. Die opmerking sloeg op Alexander Büttner, de enige Doet­inchemmer in Arnhemse dienst.
Hij hielp Vitesse met twee benutte strafschoppen op de been tegen Excelsior en leidde daarmee de uit­eindelijke 3-2 (treffer Marco van Ginkel) winst in.

Dankzij ‘man van de wedstrijd’ Büttner is Vitesse twee duels voor het einde verzekerd van de zeven­de plaats, goed voor de play-offs om Europees voetbal.
En tegelijk is De Graafschap met de kraker ( woensdag) tegen Excel­sior voor de deur, zeker van een voorsprong van twee punten in de strijd tegen directe degradatie; het grote doemscenario voor de Doet­inchemmers.

Na een een wanstaltige eerste helft in GelreDome, waarin Vitesse op een 2- 0 achterstand was gekomen tegen Excelsior, kogelde de 23-jari­ge Doetinchemmer twee straf­schoppen achter doelman Wesley de Ruiter. Die zag de eerste bal, op slag van rust 1-2, alleen langs hem heen vliegen, de tweede was zo hard dat hij hem niet eens kon vol­gen.

Büttner: „Ik heb geleerd van de vo­rige strafschop, toen tegen NAC.
Die had de keeper klemvast. Toen wilde ik die bal plaatsen. Dat gaat mij niet nog een keer overkomen, dus ik dacht dan maar hard. Ik had een videootje van Johan Neeskens ( bekend om zijn steenharde pin­gels, red.) bekeken”, lachte de 23-ja­rige linksback, die de laatste we­ken volop in de schijnwerpers staat dankzij zijn sterke spel.

Vitesse wil hem nu langer vastleg­gen en steeds vaker wordt zijn naam als kandidaat voor Oranje ge­noemd. „ Alleen maar mooi”, vond de oud international van Jong Oranje.

Dat was de wedstrijd tegen Excel­sior niet. „ Slordig, veel balletjes net niet, zij vonden telkens een vrije man op het middenveld. En die ongelukkige eigen goal van Jan (-Arie van der Heijden,red.). Ik heb hem er een beetje bovenop ge­holpen. Daarna hebben we karak­ter getoond en teruggevochten.”
De ontlading was groot. Büttner: „ De trainer trok mijn oor er zowat af. We spelen play-offs, maar we hebben nog niks.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: