18 mei 2012 In de media

Alexander Büttner Vitesse-speler van het jaar

Alexander Büttner is vrijdagavond op het slotfeest van de Supportersvereniging Vitesse uitgeroepen tot Speler van het Jaar. 26 procent van de stemmende Vitesse-fans koos voor de linksback, die in de voorselectie van Oranje zat.

Tomas Kalas eindigde met 22 procent als tweede in de verkiezing, die voor de 23ste keer werd gehouden. Aanvoerder Guram Kashia werd derde (16 procent). De drie populairste Vitesse-spelers zijn dus allen verdedigers.

In totaal brachten 3.900 mensen een stem uit, 45 procent meer dan vorig seizoen, toen Slobodan Rajkovic de verkiezing won.

De definitieve uitslag:

1) Alexander Büttner, 1014; 26% van de stemmen;
2) Tomas Kalas, 865; 22% van de stemmen;
3) Guram Kashia, 620; 16% van de stemmen.

De spelers konden niet persoonlijk aanwezig zijn bij de prijsuitreiking tijdens het SV Slotfeest in Supportershome Monnikenhuize. Vitesse is op dit moment in trainingskamp ter voorbereiding van de beslissende finalewedstrijd Vitesse – RKC Waalwijk. Trainer John van den Brom wil niets aan het toeval overlaten en houdt zijn ploeg scherp voor de doelstelling 2012: het halen van Europees voetbal. De Arnhemmers verdedigen een 3-1 winst welke in Waalwijk werd behaald.

Zondag aanstaande, anderhalf uur na afloop van de wedstrijd, zullen de volledige technische staf en de selectie van Vitesse het supportershome bezoeken. De winnaars zullen dan alsnog hun prijzen in ontvangst nemen.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: