31 oktober 2014 In de media

Alflen: ‘Vitesse voetballend beter dan PSV’

Na de afgang van vorige week tegen PSV (1-5) hoopt FC Utrecht-trainer Robbie Alflen zondag een wederopstanding te zien bij zijn FC Utrecht. Vitesse komt op bezoek in Stadion Galgenwaard.
"Vitesse is voetballend een geweldige ploeg. Als liefhebber van het spelletje kijk ik er graag naar", begint Alflen zijn voorbeschouwing. "Dat geldt eigenlijk voor alle teams die door Peter Bosz worden getraind, trouwens. Zijn ploegen laat hij gedurfd voetballen, met zoals ik het zie als filosofie: we willen er één meer maken dan de tegenstander. Normaal gesproken levert de combinatie tussen onze spelopvatting en die van Vitesse een attractief duel op."

"Vitesse gaat uit van zijn eigen kracht, met heel veel voetbal in de ploeg. Vergeleken met PSV, onze vorige tegenstander, hebben ze wat minder snelheid en diepgang, maar meer voetbal", vervolgt de Utrecht-trainer, die revanchegevoelens verwacht bij zijn ploeg na vorig weekeinde.

"Van je fouten moet je leren. En je moet nooit het geloof in eigen kunnen en eigen idee verliezen. Gelukkig is daarvan ook geen sprake. Maar dat het beter moet dan vorige week tegen PSV, dat is wel duidelijk", besluit de coach.
 

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: