21 februari 2019 In de media

Algemeen directeur Joost de Wit verlaat Vitesse, Pascal van Wijk opvolger

Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, gaat in goed overleg met de Raad van Commissarissen (RvC) de Arnhemse eredivisieclub verlaten. Pascal van Wijk is benoemd tot nieuwe algemeen directeur.
De Wit was ruim vijf jaar de CEO van Vitesse. Vitesse kwalificeerde zich in die periode diverse malen voor Europees Voetbal en won in 2017 de KNVB-Beker. De Wit over zijn vertrek: “Ik heb de afgelopen vijf jaar een fantastische tijd bij Vitesse gehad. Ik ben er trots op dat ik mijn steentje aan de positieve ontwikkelingen heb mogen bijdragen. Het was een mooie periode maar de laatste tijd merkte ik meer en meer dat ik aan een nieuwe uitdaging toe ben. Op zo’n moment is het beter voor iedereen dat je stopt.”

De Raad van Commissarissen bedankt De Wit voor zijn inzet voor de club en wenst hem veel succes bij het vervolg van zijn carrière.

Pascal van Wijk (48) is per heden benoemd tot algemeen directeur van Vitesse. De geboren en getogen Arnhemmer werkt al ruim vijftien jaar bij Vitesse en heeft door de jaren heen diverse managementfuncties bekleed, waaronder manager Financiën en Bedrijfsvoering als meest recente functie. Van Wijk over zijn nieuwe rol: “Ik ben bijzonder trots op deze benoeming. Ik zie de nieuwe functie als een hele mooie uitdaging en stap er met enorm veel energie in.”

Van Wijk werd in 2016 benoemd tot Zilveren Vitessenaar.

Vitesse

Hoofdsponsor: