9 februari 2019 In de media

Ali: ‘’We moeten ons focussen op onszelf”

Vitesse reist zondag af naar het hoge noorden voor het duel met FC Groningen. Vitesse TV blikt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en middenvelder Mukhtar Ali vooruit op het aanstaande duel.
Ali, die de vorige wedstrijd tegen sc Heerenveen in de basis stond, mag zich opnieuw gaan opmaken voor een basisplaats. ‘’Dat is voor mij een mooie kans om te laten zien wat ik kan. Hopelijk gaat het net zo goed als de vorige keer’’, vertelt de doelpuntenmaker van vorige week.

Door een aantal langdurige blessures en variërende schorsingen is de spoeling in de aanloop naar het duel met FC Groningen dun voor oefenmeester Leonid Slutskiy: ‘’Daardoor moeten we de gehele linkerflank omgooien. Dat is niet gemakkelijk, maar we hebben een aantal opties. Navarone Foor is een veelzijdige speler, misschien geven we hem een andere rol.’’ Vertelt Slutskiy.

Uit eerdere ontmoetingen blijkt Vitesse het regelmatig lastig te hebben tegen clubs die lager geplaatst zijn dan de Arnhemmers zelf. Met dat gegeven in het achterhoofd is Ali resoluut: ‘’We moeten ons op onszelf focussen. Ongeacht waar de tegenstander staat moeten we zorgen dat we ons niveau laten zien. Als we zondag naar onze krachten kunnen spelen dan gaan we een goed resultaat neerzetten.’’

Eerder dit seizoen bewees Vitesse in staat te zijn FC Groningen te kloppen. In het eerste duel van het huidige seizoen werd het maar liefst 5-1 in het voordeel van de geel-zwarten. Toch zegt dat niet veel volgens Slutskiy: ‘’Er is veel verschil tussen thuis- en uitwedstrijden. FC Groningen is daarnaast na de winterstop ook beter gaan spelen. Ze wonnen vrij gemakkelijk van Heracles Almelo, wat een goed team is. We moeten spelers als Mimoun Mahi en Ritsu Doan neutraliseren zoals we in de thuiswedstrijd deden en honderd procent geven.’’

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: