27 februari 2019 In de media

Allach in beeld als technisch directeur Vitesse

Mohammed Allach is in beeld als de nieuwe technisch directeur van Vitesse. De Brabander staat ‘hoog op de kandidatenlijst’ voor de post in Arnhem. De functie is vacant, omdat Marc van Hintum na dit seizoen stopt.
Allach (45) zit sinds november van het vorige jaar thuis, na een avontuur bij Maccabi Haifa in Israël. De kandidatuur van de Brabander bij Vitesse is opmerkelijk. Hij is tevens de voorganger van Van Hintum in Arnhem.

Allach vertrok in november 2017 als ‘td’ uit de hoofdstad van Gelderland, na ‘een verschil van inzicht’ met toenmalig commissaris Valeri Oyf, nu de eigenaar van de eredivisionist. Van Hintum werd daarna als hoofd scouting van de club gepromoveerd tot interim-directeur. 

Van Hintum
Van Hintum (51) zou in eerste instantie alleen het seizoen afmaken. In de zomer van 2018 moest er dan een opvolger klaar staan. Maar die periode werd al snel verlengd. De interim bleef nog een voetbaljaar extra op zijn post.

Dat was een teken aan de wand. Vitesse kon geen geschikte technisch directeur vinden. De functie is ook bijzonder zwaar. De ‘td’ is verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie en de trainersstaf. Hij moet daarvoor over een uitgebreid, internationaal netwerk beschikken.

Stewart
Vitesse liet zodoende de afgelopen jaren onder andere het oog vallen op Earnest Stewart. Maar de voormalige ‘td’ van AZ koos in 2015 voor een avontuur in de Verenigde Staten. In de zomer van 2018 tekende hij als ‘general manager‘ bij de Amerikaanse voetbalbond.

Van Hintum is officieel tot eind juni nog technisch directeur bij Vitesse. De ex-international keert in Arnhem terug in zijn oude rol als hoofd scouting. Die taak heeft ook zijn voorkeur.

Allach
Allach is sinds zijn terugkeer uit Israël met meer clubs in verband gebracht, zoals NAC en FC Groningen. De Brabander was in een technische functie eerder werkzaam bij VVV-Venlo, FC Twente, RKC Waalwijk en de KNVB.

Bij Vitesse was Allach ruim vier jaar actief (2013-2017). Hij haalde onder andere Ricky van Wolfswinkel en Alexander Büttner terug naar de Arnhemse club. Als ‘td’ legde hij ook de basis voor de KNVB-beker van 2017, de enige grote prijs in de historie van Vitesse.

Vitesse gaat desgevraagd niet in op namen van kandidaten.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: