4 maart 2019 In de media

Allach keert terug als technisch directeur

Mo Allach keert bij Vitesse terug als technisch directeur. Allach werkte tussen 2013 en 2017 al ruim vier jaar in Arnhem. Na een periode bij het Israëlische Maccabi Haifa keert Allach (45) nu weer terug bij de club waarmee hij in 2017 de KNVB Beker won.
Na zijn voetbalcarrière werkte Allach in technische functies achtereenvolgens bij VVV-Venlo, FC Twente, RKC Waalwijk en de KNVB voordat hij in 2013 bij Vitesse kwam. Na ruim vier jaar technisch directeur in Arnhem te zijn geweest, met het winnen van de KNVB-Beker in 2017 als hoogtepunt, vertrok Allach november 2017 naar de Israëlische topclub Maccabi Haifa.

Allach over zijn terugkeer bij Vitesse: “Bij mijn vertrek gaf ik al aan met gemengde gevoelens de keuze te hebben gemaakt. Ik heb Vitesse in die jaren namelijk leren kennen als een fantastische club, waar heel veel kundige en betrouwbare mensen werken. Destijds heb ik met mijn familie besloten een buitenlands avontuur aan te gaan. We waren benieuwd naar de cultuur, diversiteit en sportbeleving elders. Het is voor ons een enorme verrijking geweest, maar nu voelt het goed om weer terug te zijn in Nederland en bij Vitesse.”

Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse: “Bij Vitesse staat kwaliteit altijd op één. We hebben na het vertrek van Mo de tijd genomen om te zoeken naar de best mogelijke kandidaat. In de tussentijd heeft Marc van Hintum de functie uitstekend ingevuld. Toen bleek dat Mo weer beschikbaar was en hij ook oren had naar een terugkeer, was de keuze snel gemaakt. We kennen de kwaliteiten van Mo. Hij is als geen ander in staat om de voetbalvisie in de organisatie te implementeren en uit te dragen. Bij Vitesse vinden we de voetbalacademie, het voetballab en de scouting erg belangrijk. Mo kan voortborduren op wat er mede door hem de afgelopen jaren is opgezet.”

Valery Oyf, grootaandeelhouder van Vitesse, is content met de invulling van de positie van technisch directeur: “Met Mo hebben we een van de beste Nederlandse technisch directeuren aan de club verbonden. Marc heeft de afgelopen periode de honneurs heel goed waargenomen, waar we hem dankbaar voor zijn. Met de komst van Mo kan Marc zich weer volledig richten op zijn rol als hoofd scouting. En met de komst van Aloys Wijnker als hoofd Vitesse Voetbal Academie in december 2018, zijn alle sleutelposities van de voetbaltak weer kwalitatief goed bezet.”

Allach begint per direct bij Vitesse en heeft een contract tot medio 2021 getekend.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: