1 augustus 2017 In de media

Alle 18 eredivisieclubs als protest in het uitvak aanwezig bij Johan Cruijff Schaal

Op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse houden de supportersverenigingen van alle Nederlandse clubs op 5 augustus een protestactie tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en Vitesse.
Namens elke eredivisieclub zullen twee afgevaardigden in het vak plaatsnemen, gekleed in het shirt van hun club.
 
Dit gebeurt in een verder leeg uitvak uit onvrede over het ontvangen van slechts 1200 kaarten van de KNVB, het wegstoppen van de Vitesse-supporters in het uitvak in een door de KNVB-georganiseerde wedstrijd en het opleggen van een verplichte buscombi.
 

Gezamenlijk spandoek

Alle supportersverenigingen hebben zich solidair verklaard en werken mee in de vorm van een gezamenlijk statement rond de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Bij de supporters van alle clubs in de eredivisie leeft het besef dat het onrecht dat de KNVB de Arnhemse supporters dit seizoen aan doet, hen in toekomst ook kan treffen, mocht hun club de KNVB-beker winnen.
 
De supporters in het uitvak tonen een protestdoek en daarmee geven de supporters van alle clubs een duidelijk signaal richting de KNVB die verantwoordelijk is voor het organiseren van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal dat de supporters van Vitesse dit jaar ernstig tekort zijn gedaan door de voetbalbond en dat herhaling voor andere clubs de komende jaren niet zal worden geaccepteerd.
 
De wedstrijd tussen kampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse wordt op zaterdag 5 augustus in stadion De Kuip gespeeld begint om 18.00 uur.
 


Een selectie van de steunbetuigingen op de socal media.
Alle supportersverenigingen van alle eredivisieclubs hebben zich solidair verklaard
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: