15 januari 2011 In de media

Alle proefspelers naar huis

Het zit er al weer op voor de proefspelers van Vitesse. De profclub uit Arnhem liet de afgelo­pen week in Belek zeven Geor­giërs, drie Russen en een Est mee­trainen met Jong Vitesse/ AGOVV. Ze mogen allen naar huis, nie­mand krijgt vooralsnog een con­tract.

De trainers Gerry Hamstra, Hans van Arum, technisch directeur Ted van Leeuwen én clubbaas Merab Zjordania hebben een beeld gekre­gen van de spelers. „Dat was één van de redenen hen uit te nodi­gen. Er zaten een paar aardige spe­lers tussen. Die blijven wij vol­gen”, vertelt Van Leeuwen.

De meeste testspelers die bij Jong Vitesse/ AGOVV trainden zijn nog geen achttien jaar. Voor hen zit er sowieso geen contract in. De FIFA verbiedt spelers van buiten de Eu­ropese Unie jonger dan achttien jaar te contracteren.

Jong Vitesse startte de week in Be­lek met zes Georgiërs (Levan Setu­ridze, Lasha Managadze, David Khocholava, George Ablurjania, Valeri Kazeishvili en Ivane Kandel­aki) en twee Russen (Aslan Du­diev en Nikolay Ivannikov). Later sloten ook nog een Georgiër (Geor­gie Chetabladze), een Rus ( Jaroslav Pusanov) en een Est ( Siim Luts) aan.

Met name Managadze, net zestien jaar, viel op. Maar dat kwam voor­al door zijn lengte. Lasha oogde als een C’tje en verzoop bijna in zijn Vitesse- shirt. Maar hij was blij dat hij erbij mocht zijn. Gistermiddag won hij samen met Michalis Vaka­lopoulus, wat wél een echte speler van Jong Vitesse/AGOVV is, het voetvolleybaltoernooi dat door de technische leiding was georgani­seerd.

De beloften werkten gisteravond op sportpark Arcadia in Belek een onderlinge partij af. Keeperstrai­ner Raimond van der Gouw was bereid voor één keer het doel te verdedigen. Jeugdkeeper en -inter­national Patrick ter Mate had de hele week al kiespijn en haakte af. Van der Gouw, voormalig doel­man van Vitesse, Manchester Uni­ted en AGOVV deed het prima; zijn team won met 3-2.

Rogier Molhoek speelde ook mee. Hij is hersteld van een enkelopera­tie en maakte, net als dinsdag, de hele wedstrijd vol. „Ik wil de men­sen laten zien dat ik weer fit ben. Maar echt lekker spelen was het vanavond niet. Je zag niet veel door het weinige licht. Ik wilde een bal op de borst aannemen, maar die kreeg ik op mijn schou­der.”

Molhoek verwacht niet dat hij veel gaat spelen voor Vitesse na de win­terstop. „Ik weet niet of mijn toe­komst nog bij Vitesse ligt. Er zijn veel spelers gehaald. Of verhuren voor mij een optie is? Weet ik niet. Daar ben ik nog niet mee be­zig.”

Roy de Ruiter van Jong Vitesse bleef aan de kant. Hij vertrekt per direct, de spits speelt na de winter­stop in de eerste divisie bij AG­OVV in Apeldoorn. „ AGOVV had in de zomer al interesse in Roy. Ik heb hem toen geadviseerd te blij­ven. Maar hij heeft een amateur­contract en dan is het uiteindelijk aan de speler zelf of hij wil blijven of niet. Ik wens hem succes”, aldus Ted van Leeuwen.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: