8 februari 2021 In de media

Alleen inzet telt: Vitesse wil plek bij de laatste vier

Vaak geschreven en vrijwel elke ronde gehoord: ‘De beker is de kortste weg naar Europees voetbal’. Hoe verder een ploeg komt, des te luider klinken deze woorden. Vitesse en Excelsior strijden dinsdagavond in Rotterdam om een plaats bij de laatste vier. Het belang is groot, erkent ook trainer Thomas Letsch: ”Een overwinning is het enige dat telt.”

Ondanks het exterme winterweer, kon de Arnhemse selectie maandag toch samenkomen om zich voor te bereiden op het bekerduel. In GelreDome werd er getraind. Letsch: “Het is een enorme luxe dat we deze mogelijkheid hebben en uit kunnen wijken naar het stadion.” Dat de ploeg dinsdagavond mogelijk met barre omstandigheden te maken krijgt weet de hoofdtrainer: “We moeten deze dagen flexibel zijn als team. We moeten de omstandigheden accepteren en werken aan de dingen die dingen die we kunnen beinvloeden. Als we de beker willen winnen, en dat willen we. Dan moeten we om kunnen gaan met alle omstandigheden.”

Tegenstander Excelsior kende afgelopen vrijdag nog een goede generale voor het bekertreffen. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen versloeg FC Volendam in Noord-Holland met 0-2. De huidige nummer 10 in de Keuken Kampioen Divisie is het jaar sowieso prima gestart met drie overwinningen, 1 gelijkspel en 1 nederlaag in de competitie.

In het toernooi om de TOTO KNVB Beker wist Excelsior in de 2e ronde eredivisionist PEC Zwolle met 2-0 te verslaan. Net als de Arnhemmers waren de Rotterdammers in ronde 1 gekoppeld aan een amateurclub en gingen door de afgelasting hiervan automatisch een ronde verder. In de achtste finales werd MVV in Maastricht verslagen. Na 90 minuten en een 2-2 gelijkspel wisten de Kralingers de strafschoppen beter te nemen: 5-4.

Voor Danilho Doekhi is het bekerduel een weerzien met zijn oude club. De club waar hij in de jeugd speelde én zijn debuut in het betaald voetbal maakte. “Het is leuk om in deze ronde Excelsior tegen te komen. Voor mij is Excelsior natuurlijk een speciale club. Toen ik hoorde dat zij één van de ploegen waren die wij konden treffen in deze ronde, hoopte ik er wel op”, aldus de verdediger. In 2016 speelde Doekhi één duel voor Excelsior, waarna hij de overstap maakte naar Jong Ajax.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: