5 januari 2010 In de media

Alleen lopen tijdens de eerste training van 2010

Santi Kolk gaat voor basisplaats

Santi Kolk heeft in de vakan­tie doorgetraind. De spits van Vitesse, net terug van een blessure, wil zich in Tur­kije in de kijker spelen. ‘Een fitte Kolk hoort in de basis.’

Mag hij eindelijk weer voetballen, was het veld op Papen­dal bevroren. Santi Kolk kon er om lachen. De Hagenaar is her­steld van een vervelende achil­lespeesblessure en nam de loop­training voor lief. „We hebben van­daag tien kilometer tempo gelo­pen. Normaal train ik liever met de bal, maar ik ben nu al lang blij dat ik weer met de groep mee kan trainen”, aldus Kolk.

Volgens Vitesse- trainer Theo Bos was voetballen op Papendal niet verantwoord. „ Gewoon gevaarlijk.
Morgen (dinsdag) gaan we naar Turkije en daar zijn de velden pri­ma. Dan kunnen wij best een dag­je wachten.”

Kolk was de enige speler van Vites­se die geen vakantie heeft gehad.
De spits is tussen de feestdagen door regelmatig op en neer gere­den om te trainen op het Arnhem­se sportcentrum. „ Ik zou eigenlijk een paar dagen naar Barcelona gaan, maar dat is er niet van geko­men. Ik vond trainen op dit mo­ment belangrijker. Ik heb een con­ditionele achterstand en wil die zo snel mogelijk inlopen.”

Bos is erg blij met de terugkeer van Kolk. Maar hij noemt ook be­wust de naam van Sinan Kaloglu, een andere spits van Vitesse die de afgelopen weken niet echt fit was.
„Met Santi en Sinan heb ik er twee aanvallers bij. Voetballers met scorend vermogen, daar kun je er nooit genoeg van hebben.”
Tijdens de laatste wedstrijden speelde Bos met twee echte aanval­lers: Wiljan Pluim en Lasse Nils­son. Kolk moet zich opnieuw be­wijzen en beseft dat. „We begin­nen weer op nul. Op 17 januari wacht de wedstrijd tegen NEC.

Het sterkste elftal speelt dan. Ik hoop dat ik erbij zit. Een fitte San­ti Kolk hoort bij Vitesse in de basis te staan. Maar ik denk dat alle spe­lers van Vitesse vinden dat ze in de basis horen. Daar ben je prof voor.”
Wellicht komt NEC voor Kolk te vroeg. De aanvaller mist wedstrijd­ritme.

„Op 3 oktober, mijn verjaar­dag, speelde ik tegen Sparta mijn laatste wedstrijd. Het lijkt een eeu­wigheid geleden. Ik had veel last van een ontstoken achillespees, maar die tijd is nu voorbij. Ik moet nu wedstrijden spelen om ritme op te doen. De komende da­gen zullen leren hoe ver ik ben. Ik ben benieuwd hoe mijn achil­lespees reageert op intensieve groepstrainingen en oefenwedstrij­den.”

Vitesse vertrekt vandaag voor een trainingskamp naar Turkije. An­duele Pryor (verhuurd aan Roesela­re), Jop van der Linden (maakt sei­zoen af bij AGOVV) en Rogier Molhoek (revalideert en trainde maandag apart) gaan niet mee.
Bos: „Ik hoop dat Rogier op tijd hersteld is voor het duel met NEC, maar dat zal krap worden.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: