27 augustus 2018 In de media

Aloys Wijnker nieuwe hoofd Vitesse voetbal academie

Aloys Wijnker wordt per december de nieuwe Hoofd Vitesse Voetbal Academie. De 47-jarige Wijnker komt over van de Amerikaanse voetbalbond en tekent een contract voor anderhalf jaar, met een optie voor nog een seizoen.
Wijnker speelde tijdens zijn actieve carrière onder meer voor Telstar. Vanaf 1999 begon Wijnker in de voetbalacademie van AZ als jeugdtrainer. Vanaf 2005 ging hij verder als hoofd jeugdopleiding bij de Noord-Hollandse club. Onder zijn bewind zette de jeugdopleiding van AZ flinke stappen en won het onder meer de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van het land.

Vervolgens trad Wijnker begin 2016 in dienst bij de Amerikaanse voetbalbond. Hij was de hoofd docent (leading instructeur) van de Academy Directors Course en werd al snel aangesteld als de Development Academy Director. Wat inhoud dat hij vanuit de bond leiding gaf aan alle Academy’s in de Verenigde staten.

Wijnker over zijn terugkeer naar Nederland: “Ik heb een boeiende tijd achter de rug in Amerika. Het is een ervaring die ik absoluut niet had willen missen. In overleg met mijn gezin was het nu weer tijd om terug te keren naar Nederland. De voetbalacademie van Vitesse staat traditioneel goed aangeschreven. De voetbalvisie en de faciliteiten zijn uitstekend. Samen met de trainers en stafleden wil ik de voetbalacademie naar een volgend niveau brengen.”  

Technisch directeur Marc van Hintum: “Aloys is één van de beste in zijn vakgebied. Hij heeft bij AZ aantoonbare resultaten geboekt als hoofd jeugdopleiding. Hij is een verbinder, weet de voetbalvisie goed over te brengen en heeft leiderschapskwaliteiten. We zijn blij dat Aloys voor ons heeft gekozen.”  

Wijnker blijft tot en met november werkzaam voor de Amerikaanse voetbalbond. Vanaf december start Wijnker bij de Vitesse Voetbal Academie.

Vitesse / Foto’s SV & Vitesse

Hoofdsponsor: