22 maart 2010 In de media

Als vis in het water in De Kuip

De spelers van Vitesse dans­ten zaterdag een waterballet in De Kuip. Voetballen was onmogelijk, maar iedereen wilde door na de 1- 1.

Een treffer van Wiljan Pluim bracht Vitesse zater­dagavond in de kletsnatte Kuip op de valreep naast Feyenoord: 1- 1. De kopbal van de 21-jarige aanvaller was het laatste wapenfeit op een totaal verregen­de avond. De Belgische arbiter Ser­ge Gumienny zag dat de bal niet meer rolde en spelers elkaar over­hoop gleden, concludeerde dat het onverantwoordelijk was om door te gaan en blies halverwege af.

Zo speelden de elf van Vitesse plots een hoofdrol in een bijzonde­re gebeurtenis; zelden haalt een profvoetbalwedstrijd vanwege het weer het einde niet. „Ik had graag doorgespeeld”, bekende rechts­back Paul Verhaegh van Vitesse.
„We zaten in de kleedkamer en wilden graag naar buiten. Een bal naar elkaar passen kon niet meer, je moest opportunistisch spelen, maar misschien was het in ons voordeel, dat gevoel hadden wij”, zei Verhaegh, die zich direct al zor­gen maakte om zijn gele kaart na een glijpartij. Verhaegh: „Telt-ie mee of niet, want anders ben ik ge­schorst tegen Willem II.”De wolkbreuk boven de Kuip biedt Verhaegh en ook Nicky Hofs de gelegenheid aan een schorsing te ontsnappen. Als het duel overge­speeld wordt, vervallen de gele kaarten en daarmee een schorsing.

Ook doelpuntenmaker Wiljan Pluim had graag doorgevoetbald in De Kuip. „We zaten lekker in de wedstrijd en ik vond dat wij de bo­venliggende partij waren. Maar het is wel terecht hoor, dat er niet door wordt gevoetbald. Er was ei­genlijk niet te spelen. Niet de beste maar de scherpste wint zo’n wed­strijd”, aldus Pluim, die messcherp aan de aftrap verscheen tegen de club die hem onlangs als midden­velder wilde inlijven, maar er aan de onderhandelingstafel achter kwam dat Pluim niet links- maar rechtsbenig was. Pluim: „Ik dacht wel ‘ik ga hier laten zien dat ik dit wel kan’.”
Alexander Büttner, die Santi Kolk uit de basis verdrong, stond even­eens te trappelen voor de tweede helft. „Het kan in je voordeel zijn, zo’n veld. Ik had het gevoel dat we wel goed aan het voetballen wa­ren. Het ging bij mij lekker, ik kreeg veel ruimte van Van Bronck­horst en daardoor kwam ik veel aan de bal. Maar er stond wel echt veel water op het veld.”

Meer dan vanaf de kant te zien was, dacht doelman Piet Velthui­zen. „Het was echt heel slecht, het veld stond helemaal onder water alsof een straat onder water staat.
Een grote plas was het. Het water zakte niet meer de grond in. Je speelt niet echt meer een voetbal­spel, meer een loterij. De bal rolde niet eens meer, maar ik vond het wel jammer. We waren in een wat betere mood, zonde. Wel balen dat we weer een tegengoal krijgen uit een dood spelmoment. Als de wedstrijd wordt overgespeeld, hoop ik dat het met 0-0 is.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: