1 oktober 2015 In de media

Amateurvoetbal krijgt stem in naam nieuwe competitie

Vanaf het seizoen 2016/2017 krijgt het Nederlands topvoetbal een nieuwe vorm.
De competities van het amateur- en betaald voetbal, vooralsnog twee gescheiden werelden, worden weer met elkaar verbonden. Het nieuwe competitiemodel gaat in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, een nieuwe Landelijke divisie, twee Topklassen en vier Hoofdklassen. Nieuw is dat onder de twee hoogste divisies (Eredivisie en Eerste divisie) een nieuwe landelijke divisie wordt toegevoegd, waarin zeven topklassers zaterdag, zeven topklassers zondag en vier beloftenteams gaan voetballen.

Met vernieuwing van de top van het Nederlands voetbal, wordt er ook naar de competitienamen gekeken. De nieuwe landelijke competitie krijgt nog een officiële naam, en ook voor de overige amateurcompetities bestaat er een optie voor een nieuwe naam.

De KNVB vindt de mening van verenigingen en voetballers erg belangrijk. Vandaar dat het verenigingspanel gevraagd is om mee denken in de beslissing over de naamgeving van de nieuwe competitiestructuur. Via het verenigingspanel kan elke voetbalvereniging in Nederland een voorkeur uitspreken. Hiervoor zijn er drie opties beschikbaar. De verenigingen hebben tot vrijdag 30 oktober de kans om hun keuze door te geven. De resultaten van de peiling worden door de directie amateurvoetbal meegenomen in het besluit over de nieuwe competitienaam.

Hieronder de drie opties waaruit het amateurvoetbal een keuze kan maken:
 

Optie 1

Optie 2

Optie 3

KNVB

Hoofdsponsor: