30 juli 2012 In de media

Ambitieus Vitesse laat zich niet opjagen

Over exact een maand sluit de transferwindow voor Nederlandse clubs en mogen ze geen nieuwe spelers meer halen. Het ambitieuze Vitesse wil zich dit seizoen meten met de topclubs in de eredivisie. Maar versterkte zich nog altijd niet met spelers die het elftal een directe impuls geven.
"Koopmanschap vergt geduld. De markt komt bovendien langzaam op gang. We laten ons niet leiden door de waan van de Europa League en weigeren met geld te smijten nu Anzhi voor de deur staat", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen namens Vitesse.

‘Misschien wel zes of zeven nieuwe spelers.’

"We willen misschien nog wel zes of zeven nieuwe spelers, maar ook deze groep is weer beter en meer ervaren geworden. Dat zag je tegen Lokomotiv Plovdiv al terug. Als je ziet hoeveel honderd procent kansen we kregen", aldus Van Leeuwen.Dat Vitesse zich nog gaat versterken is zeker, hoewel er tot nu toe vooral tegenslag was. De clubleiding probeerde tijdens de voorbereiding Ismaïl Aissati vast te leggen, maar die legde ook de laatste aanbieding van Vitesse naast zich neer. Daarnaast raakt de Arnhemse club vrijwel zeker Alexander Büttner kwijt. Ondertussen wordt geprobeerd Theo Janssen van Ajax terug te halen en zou Vitesse ook graag Anthony Annan weer toevoegen aan de selectie. De Ghanees werd afgelopen seizoen gehuurd van Schalke’04.

Donderdag tegen Anzhi

Woensdagochtend (09.00 uur) vliegt Vitesse vanaf luchthaven Weeze rechtstreeks naar Moskou waar donderdag om 17.00 uur (Nederlandse tijd) het Europa League-duel met het Russische Anzhi wordt afgewerkt. Vitesse mist in elk geval verdediger Tomas Kalas. De Tsjech is geschorst door een rode kaart die hij donderdag opliep in de slotfase tegen Lokomotiv Plovdiv. FC Anzhi wordt gecoacht door Achterhoeker Guus Hiddink.Anzhi kan in beide duels niet beschikken over de Ivoriaan Lacina Traoré. De 22-jarige aanvaller raakte zondag geblesseerd aan zijn hamstring en ligt er ongeveer vier weken uit.

Omroep Gelderland Txt

Hoofdsponsor: