28 augustus 2019 In de media

Analist Theo Janssen ziet niets in Eredivisie wedstrijd verplaatsingen

‘Zijn’ VTBL is inmiddels gestopt, maar Theo Janssen geeft tegenover andere media nog wel regelmatig zijn mening over voetbal.

Zo reageert hij op de website van RTL Nieuws op alle verplaatsingen in het schema van de Eredivisie, vanwege de Europese campagnes van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ.

Janssen ziet dat al die clubs er 'goed voorstaan richtinge return'. "Mooi, toch? We willen allemaal zo ver als mogelijk in Europa komen. Het is goed voor de ontwikkeling van onze jonge voetballers. Daarom moet het serieus genomen worden. Maar dat clubs vrij krijgen in de competitie, omdat ze in dezelfde week Europees moeten spelen: dat slaat toch helemaal nergens op?"

"Jaren roepen we dat we in Nederland meer gewend moeten raken aan de 'Europese weken'. Zodat onze spelers ertegen bestand zijn om veel wedstrijden achter elkaar te voetballen. En dan gaan we clubs ineens vrij geven? Wat gaan die clubs dan juist doen? Meer trainen! Terwijl elke speler het veel leuker en lekkerder vindt om wedstrijden te spelen. De arbeid- rustverhouding is in Europese weken veel beter."

Bij met name Feyenoord lijken de spelers twee wedstrijden in de week echter nog niet aan te kunnen. "Ik snap het wel van de clubs die minder geld in kas hebben en dus minder spelers van hetzelfde niveau hebben om te kunnen opstellen. Maar Steven Berghuis raakte maandag geblesseerd op een training die er niet was geweest als Feyenoord zondag had gespeeld. Ik begrijp echt wel dat clubs gebruik maken van die nieuwe regeling. Want als je die ruimte biedt, gaat men die ook benutten. Ik vind juist dat die optie helemaal niet beschikbaar zou moeten zijn", aldus Janssen tot slot.

SN / Foto’s SV

Hoofdsponsor: