23 augustus 2021 In de media

Anderlecht wil liedje dat tegen Vitesse werd gezongen niet meer horen

Anderlecht-spits Benito Raman scoorde donderdagavond twee keer tegen Vitesse en werpt zich meer en meer op tot publiekslieveling. Telkens als hij uitblinkt, begint een groep supporters „Alle boeren zijn homo” te zingen.

Dat doen ze omdat Raman dat lied in 2015 bij AA Gent in de microfoon zong, waar de aanvaller later voor gestraft werd. De geuzennaam ’Boeren’ wordt gebruikt voor de fans van rivaal Club Brugge, maar het blijft een homofoob en discriminerend lied. Anderlecht stelde intussen ook vast dat aan de ene kant steeds meer mensen meezingen, maar aan de andere kant veel mensen het niet langer accepteren.

Noch de club, noch de spelers willen het liedje meer horen

Anderlecht-woordvoerder Mathias Declercq reageerde bij het regionale medium Bruzz. „Wij horen dat ook in het stadion, maar het is een minderheid van de supporters. Noch de club, noch de spelers vinden dit een goed idee. We zouden veel liever hebben dat er iets anders gezongen wordt. Daarom gaan we praten met de supporters. Niet om hen te straffen, maar om duidelijk te maken dat er genoeg andere liedjes zijn om te zingen.” De voetbalbond laat weten dat al wie zich benadeeld voelt een klacht kan indienen bij het meldpunt voor discriminatie.

Donderdag speelt Anderlecht de return in de UEFA Conference League tegen Vitesse in stadion GelreDome. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: