30 juli 2021 In de media

Andrey Soloviev completeert Raad van Commissarissen Vitesse

Andrey Soloviev (56) is het nieuwe lid van de Raad van Commissarissen van Vitesse. Hij vult de vacature in die door het vertrek van Yevgeny Merkel was ontstaan. De RvC van Vitesse is derhalve weer compleet.

Soloviev (foto boven) beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in Human Resource Management. Zijn expertise deed hij op als manager en directeur in verschillende industrieën en in een multinationale omgeving. De Rus heeft onder meer een Engelstalige studie gevolgd in Rusland en is gecertificeerd in Company Direction door het Britse Institute of Directors (IoD). Soloviev voert op dit moment als zelfstandige due diligence-procedures uit, wat inhoudt dat hij onderzoek en analyse doet voor (potentiële) transacties en trajecten. Soloviev, wiens zoon en voormalig partner de Nederlandse nationaliteit dragen, is een gepassioneerd voetballiefhebber. In de afgelopen jaren bezocht hij stadion GelreDome al een aantal malen.

Henk Parren werd eind juni benoemd tot de voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij nam deze positie over van Merkel, die na acht RvC-jaren afscheid nam. Parren vervult vanaf 2011 diverse bestuursfuncties binnen Vitesse, behoort sinds 2017 tot de RvC en is tevens de voorzitter van Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem”. Dat maakt Parren een constante factor binnen de bestuursorganen van de Arnhemse club.

De Raad van Commissarissen van Vitesse bestaat verder uit grootaandeelhouder Valeriy Oyf (foto onder), die sinds 2016 deel uitmaakt van het bestuursorgaan. In 2018 nam Oyf de Vitesse-aandelen over van Alexander Chigirinskiy.

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse - SV

Hoofdsponsor: