11 mei 2014 In de media

Antwoord van Vitesse op SV-vragen over Jong Vitesse-procesgang

Naar aanleiding van het uitblijven van een KNVB-uitspraak over het al dan niet speelgerechtigd zijn van Achenteh en de gevolgen daarvan, het slechts over één wedstrijd spelen van de beloftenfinale en de uiteindelijke speellocatie De Kuip heeft de supportersvereniging vragen gesteld aan Vitesse. Hier volgt het antwoord.
Antwoord Vitesse
Vitesse werd verrast door het vooronderzoek van de aanklager betaald voetbal. Doordat het vooronderzoek van de aanklager niet voor maandag 5 mei was afgerond, kon de thuiswedstrijd van maandag 5 mei niet gespeeld worden.
 
Daarna is in overleg met de KNVB en beide clubs besloten om de finale over één wedstrijd te spelen. Belangrijkste reden hiervoor is een praktische; op de voetbalkalender was geen geschikte alternatieve datum te vinden om de finale alsnog een volwaardige tweeluik te laten zijn. Vitesse heeft meermaals haar ongenoegen geuit over de procesgang.

Vitesse was voorstander om de finale over twee wedstrijden te spelen, maar stuitte op bezwaren. Daarom heeft Vitesse zich ingespannen om, ondanks de belemmeringen, tot een geschikt alternatief te komen waarin de belangen van Vitesse als uitgangspunt zijn genomen. Een wedstrijd op neutraal terrein was gezien de beladen wedstrijden vanuit het verleden niet realistisch.
 
De wedstrijd van maandag 12 mei wordt niet gezien als ‘neutrale wedstrijd’. De wedstrijd is de reguliere ‘terugwedstrijd’ van de finaleronde. In eerste instantie Woudestein en later De Kuip wordt dus niet gezien als neutraal terrein, maar als thuiswedstrijd voor Jong Feyenoord.
 
Omdat Feyenoord de organiseerde partij is voor deze wedstrijd, ligt de wedstrijdorganisatie primair in handen van de Rotterdamse club. In eerste instantie werd Woudestein, het stadion van Excelsior, aangewezen als speellocatie.  In verband met de verwachte verkeersdrukte rond Woudestein en de afsluiting van de Maasboulevard is in overleg met de autoriteiten, KNVB en beide clubs besloten de wedstrijd in De Kuip te laten spelen. Voor Vitesse geldt dat het belang van staf, spelers, medewerkers en supporters wordt behartigd. Spelen in een gerenommeerd stadion als De Kuip is een bekroning voor de staf en spelers op een geweldig seizoen. Daarnaast biedt het de faciliteiten om supporters de wedstrijd op een juiste manier te laten beleven. Vitesse heeft bij de betrokken partijen aangedrongen op een goede organisatie en het waarborgen van de veiligheid voor spelers en supporters.
 
Vitesse betreurt dat het thuisvoordeel door de gang van zaken niet aanwezig is. Echter hecht Vitesse ook waarde aan de ontwikkeling van haar talentvolle spelers. Deze oplossing biedt de spelers  van Jong Vitesse een belangrijk leermoment: het spelen van een finale over één wedstrijd in een nationaal stadion met de allure en aandacht die de ploeg verdiend.
 
Vitesse vindt dat de strijd om het kampioenschap van beloftenteams een voetbalfeest moet zijn en niet moet worden overschaduwd door protocollaire randzaken. Vitesse hoopt op een prachtige voetbalavond met een dito uitslag.
 
Informatie wedstrijddag
De wedstrijd begint om 18.30 uur. Een uur voor de wedstrijd, 17.30 uur, gaat het stadion open.
Parkeren kan op P2 en P3/4 (parkeerterrein voor het Maasgebouw).  De toegangspoorten 1 t/m 6 (groene sector aan Maaszijde) zijn geopend voor Vitesse-supporters. Alle supporters worden conform de huisregels gefouilleerd bij binnenkomst. 
 
Het vak Y1 (eerste ring, schuin achter het doel) is toegankelijk voor meereizende supporters. Bij slecht weer kan het overdekte vak J gebruikt worden.  Catering (tegen contact betaling) en toiletten zijn voorhanden.

Reactie SV
De Supportersvereniging Vitesse dankt de club voor de snelle reactie. Wij betreuren de procesgang en besluitvorming van de KNVB als gevolg van de trage uitspraak van de aanklager betaald voetbal.

Wij hebben de wens uitgesproken dat Vitesse

  • na het weigeren van de KNVB om een alternatieve datum aan te wijzen voor het bekerduel Vitesse – Ajax in seizoen 2012-2013, 
  • het gedwongen doorgaan en moeten spelen op de onbespeelbare grasmat van het competitieduel ADO Den Haag – Vitesse en 
  • Jong Vitesse kind van de rekening te laten zijn door een bijzonder trage uitspraak over de al dan niet speelgerechtigdheid van Achenteh tijdens de wedstrijd Jong FC Dordrecht – Jong Vitesse,

in de toekomst een krachtiger signaal uit richting de KNVB indien er de overtuiging bestaan dat wij als Vitesse opnieuw ernstig worden benadeeld door een KNVB-besluit.

Lees ook: SV stelt vragen over Jong Vitesse 

Oproep om naar De Kuip te gaan

De SV roept de Vitesse-supporters op om maandag naar Rotterdam te gaan en Jong Vitesse te steunen. De mannen van beloftentrainer John Lammers zijn zeer gebrand op het spelen van de finale en hebben een puike prestatie geleverd, dit seizoen.

Zij verdienen dan ook alle steun. Kom naar De Kuip en maak het mee! De toegang is gratis.
 


Jong Vitesse viert het beloften kampioenschap in poule A in Dordrecht
Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: