24 november 2012 In de media

Anzhi-target Bony ziet Rusland wel zitten

Wilfried Bony lijkt uit te groeien tot één van de meest gewilde spelers van Europa. De belangstelling voor de spits van Vitesse neemt toe, met name vanuit Rusland.
Het doorgaans betrouwbare Izvestia meldt dat Russische clubs Bony massaal op de korrel hebben. CSKA Moskou, Lokomotiv Moskou, Spartak Moskou en Rubin Kazan hopen op de komst van de ijzersterke Ivoriaan, net als het Anzhi Makhachkala van Guus Hiddink.

Winterse overgang is bespreekbaar
Dalibor Lacina, vertegenwoordiger van Bony, bevestigt het nieuws. "Er is sprake van serieuze belangstelling uit Rusland", zegt hij. "Namen van clubs kan ik niet noemen, want we zitten nog in het proces van onderhandelingen. Ik kan alleen maar zeggen dat de clubs niet alleen uit Moskou komen, maar ook uit andere Russische regio’s."

Lacina laat weten dat een overgang in de winter bespreekbaar is, ook voor Vitesse. "Maar het hangt allemaal af van de bedragen die de clubs voor hem over hebben. Je moet rekenen op een vraagprijs van minimaal tien miljoen euro", aldus de zaakwaarnemer.

"Premjer-Liga is groeiende"
Naast de clubs uit Rusland worden ook ploegen als Aston Villa, Everton, Liverpool, Wigan Athletic, Olympique Marseille en Girondins de Bordeaux genoemd. Daarnaast vallen de namen van AC Milan, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Schalke 04 en Werder Bremen. Bony staat desondanks open voor Rusland.

"Ik kan jullie vertellen dat hij de Russische Premjer-Liga ziet zitten, hij wil daar zijn kwaliteiten tonen. De competitie is groeiende, veel goede Europese voetballer spelen er al. Het zou een goede vervolgstap zijn voor Bony."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: