29 juli 2012 In de media

Anzhi morst en mist Traoré tegen Vitesse

Voor Hiddink is het treffen met Vitesse, donderdagavond in Arnhem, een weerzien met zijn oude rechterhand Fred Rutten. De Achterhoekse trainer en vicevoorzitter van Anzhi zal echter niet helemaal gerust zijn op een goed resultaat.
De Dagestaanse club speelde zondagavond op bezoek bij middenmoter FK Rostov namelijk teleurstellend gelijk: 2-2. Miljoenenaankoop Lacina Traoré liet in de beginfase grote kansen liggen en na een halfuur moest de club uit de Kaukasus zelfs verder met tien man door een rode kaart van Jucilei.

Anzhi had moeite met het fysieke spel van de kuitenbijters van Rostov. Hiddink zat met de handen in het haar, zeker toen Traoré op slag van rust de strijd moest staken vanwege een hamstringblessure. De Ivoriaan mist waarschijnlijk het eerste duel met Vitesse.

Na de pauze kwam Anzhi desondanks op voorsprong, door een vrije trap van Rasim Tagirbekov, maar in het laatste kwartier boog Rostov de achterstand om. Dmitry Kirichenko benutte een strafschop en twee minuten voor tijd kopte Jan Holenda, nota bene overgekomen van Anzhi, de 2-1 binnen. Hiddink had zich al neergelegd bij een nederlaag, maar in de 94e minuut redde opnieuw Tagirbekov toch een punt voor Anzhi: 2-2.