16 maart 2014 In de media

Arbiter Blom zet Ibarra op het wedstrijdformulier

Arbiter Blom ontging tijdens de wedstrijd Vitesse – PSV een mogelijke overtreding van Vitesse-aanvaller Ibarra op PSV’er Depay.
De aanvaller werd tijdens het duel met Vitesse (1-2 zege) geraakt door een elleboogstoot van Renato Ibarra, die de arbitrage ontging. Depay werd na de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht. PSV heeft inmiddels via Twitter laten weten dat in het ziekenhuis een barstje in de oogkas van Memphis Depay is geconstateerd.

Depay werd in minuut 69 met een gezwollen gezicht gewisseld na de vermeende elleboogstoot van Ibarra. Arbiter Kevin Blom erkende na afloop zijn eigen fout en gaf toe dat de Vitessenaar een rode kaart verdiende.

"Daar kan ik heel duidelijk over zijn", aldus de leidsman, die slechts een vrije trap toekende. "Ibarra heeft maar één doel en dat is zijn tegenstander raken. Dit is een duidelijke rode kaart, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Dit wordt voorgelegd aan de tuchtcommissie. Ik zal mijn verslag uitbrengen, maar ik kan er verder niet op vooruitlopen." Ibarra moet dus rekening houden met een schorsing.

Memphis Depay hoeft geen operatie te ondergaan, meldt PSV. In de loop van de week wordt bekeken hoe het herstel er precies uit zal zien.
 

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: