9 juli 2011 In de media

Arbitrage benoemt wederzijds begrip tot speerpunt

De KNVB gaat voor het nieuwe seizoen een speerpunt maken van wederzijds begrip tussen arbitrage en trainers in het betaalde voetbal.
Op 1 augustus gaat voor de Nederlandse scheidsrechters het seizoen officieel van start waarna enkele dagen later ook het competitieweekeinde begint.

Momenteel maakt de KNVB de clubs duidelijk wat de richtlijnen zijn qua arbitrage voor komend seizoen. Tijdens de vorige voetbaljaargang ontstonden er regelmatig conflicten tussen scheidsrechters en coaches. De ergernis liep gedurende het seizoen zelfs zo hoog op dat het uiteindelijk kwam tot een gesprek met een afvaardiging van beide partijen bij de KNVB in Zeist.

‘En in navolging van dit gesprek gaan we hier op door’, zegt Gijs de Jong, manager competitiezaken bij de KNVB. ‘De prestaties van onze scheidsrechters zijn prima. Dat is vooral te zien aan de vele Europese aanstellingen. Maar dat is het punt ook helemaal niet. Vorig seizoen waren er vooral conflicten om thema’s als de spelregels en de rol van de vierde official. Daarom is het goed dat we opnieuw in contact te treden. Duidelijk is dat we van wederzijds begrip komend seizoen een speerpunt willen maken.’

VI

Hoofdsponsor: