7 december 2012 In de media

Arbitrage draagt dit weekend bijzonder shirt

Alle scheidsrechters en assistent-scheidsrechters dragen dit weekend een shirt met dit logo.
De KNVB plaatst zaterdag in alle landelijke dagbladen onderstaande poster. De voetbalbond wil hiermee gehoor geven aan de behoefte van voetballiefhebbers om te laten zien dat zij ook vinden dat er een grens is bereikt.

De KNVB heeft talloze telefoontjes en emails ontvangen van allerlei mensen, die simpelweg wilden aangeven dat ze vinden dat het anders moet. Dat dit nooit meer mag gebeuren. Deze poster geeft iedereen de mogelijkheid dit ook aan de buitenwereld te laten zien. De voetbalbond roept op om de poster aan de raam te hangen of in de media te publiceren.

Download de poster: Zonder respect geen voetbal

Tegelijkertijd is er nogal wat kritiek op de KNVB dat niet de hele betaalde voetbalcompetitie is afgeblazen. Dit weekend zijn alle amateurwedstrijden afgelast vanwege de gewelddadige dood van een 41-jarige grensrechter uit Almere . Het betaald voetbal gaat gewoon door. Wel wordt voorafgaand aan de wedstrijden een minuut stilte gehouden en rouwbanden gedragen door alle spelers en de arbitrage.

Veel voetbaltrainers zoals bijvoorbeeld Koeman, Advocaat, Verbeek en Rutten hebben hun teleurstelling al uitgesproken dat niet ook het hele betaalde voetbal is afgelast in verband met het overlijden van de grensrechter uit Almere. ‘Als je voor het een kiest, moet je ook voor het ander kiezen’, sprak Vitesse-trainer Fred Rutten. ‘Betaald- of amateurvoetbal dat maakt niet heel veel verschil.’

Ook het feit dat de wedstrijd PSV – FC Twente, welke tegelijktijd wordt gespeeld met de stille tocht voor de door voetbalgeweld overleden grensrechter en vrijwilliger in Almere, niet wordt verplaatst naar een eerder tijdtip, stuit op veel bezwaren.

Vitesse heeft vanwege het gewelddadige incident alle 1.700 clubscheids- en grensrechters uit het district Oost uitgenodigd voor de wedstrijd Vitesse tegen RKC Waalwijk op zondag 16 december aanstaande in GelreDome.
‘Vitesse voelt zich één met de vrijwilligers die elke week sportwedstrijden in de regio mogelijk maken. Zonder de grote groep welwillende vrijwilligers is er geen amateurvoetbal mogelijk. En zonder amateurvoetbal ook geen betaald voetbal. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de verschillende processen van de club. De amateurclub én de profclub. Op 16 december laten wij daarom blijken dat wij achter deze vrijwilligers staan’, aldus de club in een vrijdag uitgegeven verklaring.

Supportersvereniging Vitesse / Foto Twitteraccount Humberto Tan / Poster KNVB

Hoofdsponsor: