16 augustus 2012 In de media

Arbitragecommissie stelt Vitesse volledig in het gelijk

In de arbitragezaak tussen Vitesse en Alexander Büttner heeft de arbitragecommissie van de KNVB Vitesse op alle punten in het gelijk gesteld.
Tijdens de mondelinge behandeling, die op 7 augustus jongstleden in Zeist plaatsvond, vorderde Büttner ontbinding van zijn contract, omdat er volgens hem sprake was van een, door toedoen van Vitesse, onherstelbaar verstoorde arbeidsrelatie. Zijn advocaat voerde daarvoor een aantal argumenten aan. Vitesse, in deze zaak bijgestaan door de FBO (Federatie van Betaald voetbal Organisaties) via raadsman Frans de Weger, stelde dat er geen sprake was van een verstoorde arbeidsrelatie en stelde bovendien dat Büttner een overgang naar de Engelse club Southampton zelf had geblokkeerd.

De arbitragecommissie is niet meegegaan met de door Büttner en zijn advocaat beweerde stellingen. De arbitragecommissie oordeelde dat niet alleen uit het feitenverloop bleek dat er tussen alle partijen overeenstemming was voor een overgang van Büttner naar Southampton, maar ook dat het niet doorgaan van deze overgang voor rekening en risico van Büttner komt.

Naar het oordeel van de commissie was het onbegrijpelijk dat Büttner niet naar de medische keuring bij Southampton is afgereisd en is er aldus geen grond om de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd te ontbinden. Verder is de commissie niet gebleken dat Büttner recht had op een additionele vergoeding.

Ook de subsidiaire vorderingen, te weten toelating tot de selectie van het eerste elftal en het opnemen van een gelimiteerde transfersom, zijn afgewezen.

Algemeen directeur Erwin Kasakowski: "Het is altijd vervelend wanneer een zakelijk geschil voor een rechter moet worden uitgevochten, omdat je er samen niet uitkomt. De commissie heeft zich duidelijk uitgesproken."

 

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: