18 september 2016 In de media

Argentijnse Vitessenaar Juan geniet met volle teugen

Juan uit Argentinië heeft de tijd van zijn leven in Arnhem. Hij is fan van Vitesse en met dank aan supporters van de Arnhemmers is hij een paar dagen naar Arnhem kunnen komen.
En uiteraard hoorde daar een bezoek aan een wedstrijd van zijn favoriete club bij.
 

 
Zo'n 75 Vitesse-supporters zamelden geld in om Juan van Argentinië naar Nederland te halen. Willem Andree, één van de initiatiefnemers van de actie, vertelt: 'Juan is sinds zijn achttiende fan van Vitesse. Dat kwam door een computerspelletje, hij ging met Vitesse spelen en versloeg op een gegeven moment Barcelona en Real Madrid. Toen is hij zich gaan verdiepen, en is de club zo een liefde van hem geworden.'
 
Willem Andree zocht hem op in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. 'Daar stond een grote kerel midden in Buenos Aires in een Vitesse-shirt voor me die heel hard Vitesse! riep. Dat was wel aandoenlijk.'
 
Terug in Nederland kwam Andree samen met andere supporters op het idee om hem naar Arnhem te halen. 'Toen we op Skype vertelden dat we hem dit weekend gingen bezorgen was hij bijna emotioneel. Eerst sloeg hij zijn handen voor zijn hoofd, daarna barstte het feest los.'
 


Via Skype werdt Juan (20 juni j.l.) door initiatiefnemers Willem Andrée en Hans de Roo verrast met het resultaat van hun actie, even kon hij – zeer uitzonderlijk – geen woord meer uitbrengen.

 
Juan ontmoette afgelopen week zijn nieuwe Arnhemse vrienden. Een deel van de initiatiefnemers haalden hem van Schiphol op.
 

Later in de week bezocht hij Papendal voor een rondleiding en, aansluitend de Vitesse-training waar hij met spelers van Vitesse sprak. Hij verraste aanvoerder Guram Kashia met een shirt van Boca Juniors.
 

 
Zaterdag bezocht Juan in GelreDome wedstrijd Vitesse – Go Ahead Eagles. Hij genoot zichtbaar van de entourage en juichte hartstochtelijk mee bij de beide Vitesse-goals. Na afloop was hij te vinden in Supportershome Monnikenhuize, waar hij met menig Vitesse-supporter op de foto ging en genoot van de veteranen huldiging. Op het eind van de avond bedankte hij aangedaan de Vitesse-supporters vanaf podium in het supportershome.
 

 
Binnenkort vliegt hij weert terug naar Buenos Aires. Een koffer vol met indrukken en Vitesse-spullen rijker.
 
De supportersvereniging bedankt de initiatiefnemers voor hun bijzondere gebaar en hoofdsponsor Truphone en de club Vitesse voor het beschikbaar stellen van een shirt, entreekaarten en een financiële bijdrage.
 


Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: