26 april 2017 In de media

Arnhem heeft bekerkoorts, Alkmaar niet

Arnhem raakt steeds verder in de ban van de KNVB Bekerfinale, die voetbalclub Vitesse zondag gaat spelen tegen AZ uit Alkmaar. In Alkmaar is van hevig oplopende bekerkoorts nog geen sprake.
Het geel en zwart, de clubkleuren van Vitesse, in en rond het centrum van de Gelderse hoofdstad kan niemand ontgaan. Er is zelfs een speciale Vitesse-frikandel te koop, een worst in een geel kaasjasje met donkere sausstrepen. 

Nooit gewonnen

De Alkmaarders staan voor de zesde keer in de clubhistorie in de bekerfinale, die ze vier keer wonnen. Het 125-jarige Vitesse speelde driemaal eerder de bekerfinale, in 1912, 1927 en 1990, en won nooit. Reden voor veel Arnhemmers om nu alles uit de kast te halen.

"We gaan er gewoon van uit dat Vitesse wint", zeggen winkeliers van het Platform Binnenstad. Het platform verraste Vitesse door boven straten en pleinen in het centrum gele en zwarte shirts op te hangen.

Nieuw lied

Supporters hebben voor zondag een nieuw clublied ingestudeerd. Zij zorgden ook voor posters in de stad en een billboard bij de Rijnbrug, waarop de dagen tot zondag worden afgeteld. Vanuit Arnhem en vanuit Alkmaar vertrekken zondag ruim 18.000 fans naar de Rotterdamse Kuip in honderden bussen.

Fans die geen kaartje konden bemachtigen, kunnen het duel op tv-schermen in hun stad volgen. In Alkmaar staat er één, in Arnhem zijn drie pleinen gereserveerd.

Huldiging

Vitesse trekt voor de finale een nieuwe outfit aan. De spelers hebben deze week 's avonds getraind om 'in het juiste bioritme te komen'', zegt de club. Vrijdagavond is er voor supporters een uitzwaaimoment met feest in GelreDome.

Mocht Vitesse winnen, dan is er maandag vanaf 18.30 uur een rijtoer door de stad en om 20.00 uur een officiële huldiging op de Markt.

AZ maakt vrijdag bekend hoe de huldiging eruit gaat zien. Volgens een woordvoerder 'worden de definitieve plannen daarvoor op dit moment in elkaar gezet. We hebben even gewacht, maar er komt zeker iets. Want we gaan er vanuit dat we winnen', lacht hij.
 

RTLNieuws / Foto’s SV

Hoofdsponsor: