3 augustus 2015 In de media

Arnhem krijgt voor een dag een Southampton-plein

Arnhem krijgt een Southampton-plein, voor de duur van een dag.
Op verzoek van de gemeente richten de horeca-ondernemers van de Jansplaats hun pleintje donderdag in Britse stijl in, met vlaggen en banners, 2 grote biercarroussels en een barbecue. Kwestie van goed gastheerschap

Arnhem verwacht die dag circa 2.000 supporters van de Engelse voetbalclub Southampton, die donderdagavond de return tegen Vitesse speelt in de Europa League.

'Goed gastheerschap'
Volgens Arndt Stroink, veiligheidsmanager van de gemeente wil Arnhem de aanhang van Southampton 'goed faciliteren'. "We bieden ze een mooie plek aan in de stad waar ze overdag en 's avonds hun eigen feestje kunnen houden. Kwestie van goed gastheerschap. Maar ook met het oog op de veiligheid is het handig als wij weten waar de Engelsen zich bevinden."

Korenmarkt
Stroink zegt niet te kunnen voorkomen dat de Britten ook de nabijgelegen Korenmarkt bezoeken, alwaar zich Vitesse-aanhangers zullen ophouden. "Het staat onze gasten vrij om te gaan en te staan waar ze willen. Er komen geen hekken om de Jansplaats of zoiets. Maar ze hebben nu in ieder geval hun eigen plein. We hebben daarover met het bestuur van de supportersclub overleg gehad. "

'Geen problemen'
De veiligheidsadviseur van de burgemeester verwacht geen problemen met de bezoekers. "Ik ga ervanuit dat het gezellig blijft, gezien de ervaringen die met de Vitesse-aanhang in Southampton zijn opgedaan." Mochten zich onverhoopt ordeverstoringen voordoen, dan heeft de burgemeester voldoende politie-capaciteit achter de hand, zo zegt Stroink.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: