27 november 2021 In de media

Arnhem veteraan Wilf Oldham (101) overleden

Vanochtend kregen we het trieste nieuws dat Arnhem veteraan Wilf Oldham overleden is. Wilf was de laatste nog levende veteraan van het 1st Border Regiment.

Na de oorlog is Wilf vele jaren niet in Arnhem geweest. Hij schaamde zich voor de staat waarin Arnhem was achtergelaten na de Slag om Arnhem. Na overtuigende woorden van vrienden waagde hij de stap en was verrast door de verdiende ontvangst die hij kreeg. Hij kwam in contact met Peter en Maria als gastgezin en zij hebben hem vele jaren verzorgd tijdens de herdenkingen.

Wilf ontpopte zich als een geweldige verteller en hij deelde ieder jaar zijn ervaringen met leerlingen van een basisschool. Hij gaf geduldig antwoord op al hun vragen en heeft op die manier een belangrijke rol gespeeld in de overlevering van de Slag om Arnhem.

Vanaf de eerste Airbornewedstrijd was Wilf enthousiast supporter van onze club en als hij in Arnhem was bewoog hij hemel en aarde om aanwezig te kunnen zijn. Zijn laatste bezoek was tijdens de 74ste herdenkingen. Hij had heel graag de kans gehad om er nog eens bij te zijn, getuige zijn videoboodschap voor de supporters die te zien was op de grote schermen in het stadion.

In 2019 trad Wilf, vanwege zijn verdiensten, toe tot de Orde van het Britse rijk en mocht hij zich Member of the Most Excellent Order of the British Empire noemen.

Naast Arnhem veteraan en Vitessesupporter was Wilf bovenal een geweldig mens met een groot hart en een mooi gevoel voor humor. Tijdens zijn laatste videoboodschap adviseerde hij de scouting van Vitesse nog om een nieuwe Bony te vinden zodat er eindelijk genoeg gescoord wordt.

Wilf is 101 jaar geworden. We zullen Wilf enorm missen.

We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Supportersvereniging Vitesse

Videoboodschap Wilf tijdens de laatste Airbornewedstrijd:

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: