23 maart 2017 In de media

Arnhem wil Korenmarkt vrijhouden van Feyenoord-fans

Arnhem zit niet te wachten op een grote schare Feyenoord-fans op de Korenmarkt, op zondag 23 april.
,,Ik vind het geen heel fijn idee als honderden supporters naar de Korenmarkt komen’’, zegt een woordvoerder namens de Arnhemse burgemeester Boele Staal.

De woordvoerder zegt dat Arnhem maatregelen gaat nemen om de Korenmarkt vrij te houden van Feyenoord-supporters. Hoe dat moet gebeuren is nog niet duidelijk. Daarvoor wordt eerst gesproken met Feyenoord in het zogeheten Vitesse Veiligheidsoverleg.

Daarin praat de gemeente Arnhem samen met Vitesse en de politie nog deze maand met Feyenoord. De koploper van de eredivisie kan op 23 april kampioen van Nederland worden. Honderden supporters van de Rotterdamse club hebben aangegeven rond die wedstrijd naar de Korenmarkt te willen komen.

'Initimiderend'

Ondernemers op de Korenmarkt zeiden woensdag al met angst uit te kijken naar de komst van de Feyenoorders. ,,Honderden supporters bij elkaar zorgt voor spanningen en dat willen we niet. Ook niet voor de andere gasten, waarvoor de aanwezigheid van zoveel supporters zeer intimiderend kan zijn’’, zei voorzitter Liesbeth de Zoete van de Ondernemersvereniging Korenmarkt.

Opstootjes

Met de bekerwedstrijd tegen Feyenoord van enkele maanden geleden in het achterhoofd – op de tribunes ontstonden opstootjes – heeft Vitesse al maatregelen genomen. Toen hadden veel Feyenoord-fans een ticket gekocht met behulp van seizoenkaarthouders van Vitesse. De supporters zaten verspreid in GelreDome, tussen het Vitesse-publiek.

Risicowedstrijd

De wedstrijd van 23 april wordt na de ongeregeldheden tijdens de bekerwedstrijd gezien als risicowedstrijd, wat inhoudt dat er 1.200 kaarten beschikbaar zijn voor het uitvak in GelreDome. De verdere kaartverkoop is goeddeels aan banden gelegd.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: