De Nijmegen Eendracht Combinatie wist donderdagavond ten koste van Fortuna Sittard de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi te bereiken nadat het na een verlenging met 3-2 won. Thomas Beekman was belangrijk in deze verlenging; de geboren Arnhemmer nam de derde treffer voor zijn rekening. De jongeling is blij met zijn prestatie en hoopt op Vitesse in de volgende ronde.

Beekman viel na bijna een uur spelen in voor Mathias de Wolf en liet, niet voor het eerst dit seizoen, zich gelden. In de eerste helft van de verlenging was Beekman verantwoordelijk voor de 3-1. “Dat was wel een opluchting, hoewel een minuut later alweer de 3-2 werd gescoord. Toen werd het nog wel even billen knijpen.”

De Nijmegenaren gaan de koker in voor de kwartfinale, waar aanstaande zaterdag voor geloot zal worden. Mogelijke tegenstanders zijn Vitesse, PSV, Feyenoord en VVV. Beekman hoopt op Vitesse. “We zitten daarin een beetje in een luxepositie, want het wordt sowieso een mooie loting. Met het oog op een mogelijke halve finale zouden VVV wat idealer zijn, maar ik hoop zeker op een wedstrijd hier tegen Vitesse!”

loting KNVB – beker