29 oktober 2016 In de media

Arnhemse jeugdexponenten terug bij Vitesse

Ze doorliepen allebei de opleiding bij Vitesse, vertrokken vervolgens naar een andere Nederlandse club om daarna een Europees avontuur aan te gaan: Adnane Tighadouini en Ricky van Wolfswinkel.
Dit seizoen zijn de exponenten van de jeugdopleiding terug bij Vitesse, de club waar het allemaal begon, en vormen ze het Arnhemse aanvalskoppel. 

Acht jaar geleden speelde Van Wolfswinkel voor het eerst voor Vitesse, tegen Sparta. Hij scoorde niet. Tighadouini speelde veel minder wedstrijden voor de Arnhemmers, maar scoorde wél tijdens zijn debuut. Tegen FC Utrecht, met een bekende in de spits: Van Wolfswinkel. "Ik moest hem dekken bij een corner en toen zei ik als je mij 50 euro geeft, laat ik jou lopen jongen…", grapt Van Wolfswinkel. 

Voor Tighadouini was Van Wolfswinkel een voorbeeld. "Natuurlijk, hij was in de jeugd al een goede speler. Je zag dat hij vroeg bij het eerste kwam en ook debuteerde. Bij de jeugd kijk je daar altijd tegen op en denk je: dat wil ik ook." 

Maar ook andersom zag Van Wolfswinkel toen al iets in zijn aanvalsmaatje van nu. "Hij kon echt heel goed voetballen, maar dat zijn er heel veel in de jeugd. Alleen heeft hij wel een bepaalde mentaliteit, waardoor hij is komen bovendrijven."

Van Wolfswinkel maakte al snel de overstap naar FC Utrecht om vervolgens voor Sporting Portugal, Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis uit te komen. Tighadouini kwam via NAC Breda bij Málaga en Kayserispor terecht. Deze zomer werden ze opgepikt door Vitesse. Van Wolfswinkel tekende voor drie jaar, Tighadouini wordt gehuurd.

Qua doelpunten staat Van Wolfswinkel voorlopig voor, hij scoorde er al vijf. "Een goede teamspeler die hard werkt voor het team maar vooral scoort. Daar wordt hij op afgerekend en dat doet hij goed", aldus Tighadouini. 

Andersom heeft Van Wolfswinkel ook mooie woorden. "Hij is sterk en heeft een geweldige individuele actie. En hij heeft ook nog eens het overzicht, het is een compleet plaatje."

Luister HIER naar het interview.
 

NOS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: