16 januari 2010 In de media

Arnhemse club werkt op kunstgras toe naar duel met NEC

Pilot met camera’s krijgt een vervolg
De camera’s van betaalzen­der Eredivisie Live blijven welkom in de kleedkamer van Vitesse. De Arnhemse club loopt voorop bij deze nieuwe vorm van televisie.

door Gerard Borgman
Voor de kijkers van Eredi­visie Live duurt het ver­slag van de Gelderse der­by NEC-Vitesse morgen­middag enkele minuten langer dan alleen de voetbalwedstrijd. De betaalzender zal enkele minuten beelden uitzenden vanuit de Arn­hemse kleedkamer, zoals dat dit seizoen al vaker gebeurde. Vitesse deed als enige club mee aan een pi­lot, die nu een massaal vervolg krijgt. Heerenveen, Heracles, NAC, NEC, FC Utrecht, VVV enWillem II hebben in navolging van Vitesse toestemming gegeven voor het fil­men in de omkleedruimte.

„Ik kan wel begrijpen dat de men­sen het leuk vinden te zien wat er na afloop in de kleedkamer ge­beurt”, zegt Vitesse-aanvaller Santi Kolk. „Ik heb er geen moeite mee dat ze filmen. Het hoort bij je vak.
De media krijgen meer macht. Je moet als speler wel opletten hoe je je gedraagt, want je bent in dienst van de club. Je moet er rekening mee houden dat de camera er bij is. Dat is wel jammer.”

„Ik vind het prima, zolang we de regie in eigen hand hebben”, voegt Vitesse-trainer Theo Bos toe. De Arnhemse club is vooralsnog de enige partij die ook bij nederlagen toestemming kan geven tot fil­men.
Bos noemt drie redenen voor de bereidwilligheid van zijn club. „Vit­esse is een club die wat anders is dan andere clubs. Dit soort beel­den hoort bij de toekomst van het voetbal, dus kun je er maar beter snel aan gewend zijn. En boven­dien is het goed voor de binding met onze achterban”, aldus de coach, die dinsdag met zijn ploeg terugkeerde van het geslaagde trai­ningskamp in Turkije.

Na een dagje vrij hervatte Vitesse de donderdag de training. Niet bij vv Dodewaard, zoals tijdens het trainingskamp nog werd geop­perd, maar op het kunstgrasveld van sportcomplex Papendal. „Het veld bij Dodewaard is hard”, aldus Bos. „Volgens de berichten die wij hebben, is het veld in Nijmegen zacht. dan is kunstgras een prima alternatief. We hebben alle mede­werking gekregen van de mensen van Papendal. Het veld is telkens sneeuwvrij gemaakt. daardoor heb­ben we hier donderdag en vrijdag prima kunnen trainen. Daarvoor zijn wij Papendal dankbaar.”

Vanochtend (10.30 uur) heeft op het kunstgrasveld van Papendal ook de afsluitende repetitie van Vitesse plaats voor de derby, die voor de winterstop werd afgelast.
Vitesse verloor de laatste twee ont­moetingen in Nijmegen.
„Mijn mening is niet veranderd”, zegt Bos over de inhaalwedstrijd van morgen. „Het wordt tijd dat we daar een keer winnen.”

Morgenmiddag vindt u op onze website een reportage over de laatste training van Vitesse en NEC voor de derby van zondag­middag.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: