10 april 2010 In de media

Arnhemse ploeg verliest met 4-1 van RKC

Vitesse heeft zichzelf gisteravond belachelijk gemaakt in Waalwijk. Tegen hekkensluiter RKC leverde de Arnhemse ploeg de zoveelste wanprestatie van het seizoen: 4- 1.

*Calvin Jong- A-Pin leidt neder­laag in met eigen doelpunt en veroorzaken vrije trap.
*Vitesse is in theorie nog steeds niet veilig.
*Meegereisde fans zingen hate­lijke teksten als „Theo, neem je rotzooi mee’

Bij een gelijkspel of een nederlaag was RKC gisteravond gedegra­deerd. Het was schrijnend dat Vi­tesse, dat zich veilig had kunnen spelen, weigerde de knock-out te delen. Maar dat de ploeg van trai­ner Theo Bos in Waalwijk zelfs door de laagste ondergrens zakte, is niet eens verrassend. Vitesse is immers bezig aan een volledig mis­lukt seizoen. Vitesse ging voor een plek in het linkerrijtje. Bos streef­de naar vijftien overwinningen, dat zijn er tot dusver slechts acht. De trainer slaagt er maar niet eni­ge vastigheid te ontwikkelen in de ploeg, die hij moet samenstellen uit een selectie waarin de balans ontbreekt.

Het is onbegrijpelijk dat Bos de om de haverklap falende Calvin Jong-A-Pin blijft opstellen. Giste­ren leidde de van Heerenveen ge­huurde linksback de nederlaag in. Na een klein kwartier spelen werk­te Jong-A-Pin de bal achter zijn ei­gen doelman Piet Velthuizen, toen hij probeerde de doorgebroken Anthony Obodai het scoren te be­letten. Drie minuten later moest de back zichzelf met een overtre­ding corrigeren in een duel met Benjamin de Ceulaer. Derk Boer­rigter trapte de vrije trap recht­streeks in de korte hoek langs Velt­huizen, die een zeer zwakke avond had. Vitesse zette daar voor rust alleen een kans van Onur Ka­ya tegenover. De middenvelder schoot voor open doel hoog over. Kaya was vroeg in de wedstrijd in­gebracht voor de geblesseerd ge­raakte Wiljan Pluim. Serginho Greene was vlak voor het duel af­gehaakt met een kuitkwetsuur.

Met Lasse Nilsson voor Jong-A-Pin (in de rust) en later de­butant Marco van Ginkel voor Nic­ky Hofs trachtte Bos nog iets te for­ceren, maar dat was tevergeefs. Vi­tesse drong na rust voortdurend aan, maar kwam niet verder dan een kopbal van Claudemir, die RKC- doelman Ohah Levita knap uit de hoek tikte.

In de tegenstoot maakten Dustley Mulder en De Ceulaer er zelfs 3­0 en 4-0 van voor de zwakste ploeg van de eredivisie. Via een eigen doelpunt van Mulder werd de eindstand 4-1, waarmee de bespot­telijke wanvertoning van Vitesse ook in de cijfers werd uitgedrukt.

De meegereisde Vitesse-fans wa­ren het gepruts van hun idolen weer eens spuugzat. Ze zongen ‘ Theo, neem je rotzooi mee’, ‘ Schaam je kapot’ en ‘ Zet de club maar weer voor lul’