26 maart 2018 In de media

Arnold Kruiswijk beslist spannende Vitesse-quiz

Zó spannend was de finale van de Vitessequiz van de Supportersvereniging nog niet eerder geweest. De finale leverde wel een nummer 3 op. Maar de nummers 1 en 2 zorgden voor een spannende apotheose in het supportershome. En toen het dan 16-16 werd, moest Arnold Kruiswijk eraan te pas komen.
Nou ja, niet helemaal Arnold zelf. Al ging de vraag over hem, tijdens de gezellige Vitessequiz. Quizveteranen René en Lukas Janssen hadden de reguliere ronde met een stressvrije voorsprong gewonnen. Maar wát werd het nog spannend. 

In de finale hadden drie teams 150 seconden om de volledige opstelling, gele kaart, doelpunten en wissels van de KNVB-bekerfinale AZ-Vitesse in te tekenen. De finalisten wisten precies evenveel voor de finale. Gelukkig was de quiz hier wel op bedacht en mocht Arnold Kruiswijk de quiz beslissen. Want op hoeveel minuten staat dat record nu, eredivisieminuten voetballen zonder een doelpunt te maken? 

Vijfentwintig duizend, driehonderd en achttien minuten dus. Om precies te zijn. Dat werd dan net niet geraden, maar toch kroonden René en Lukas Janssen zich met hun schatting tot de besten deze avond in de quiz. 
En eerlijk is eerlijk, dat hadden zij verdiend gezien hun imponerende kennis in de regulieren quizronden. Zo gingen zij naar huis met een voucher voor een Vitesseshirt, een fles Vitesebier en een fles Openluchtmuseumbier. Ook de duo's die als 2e en 3e eindigden gingen naar huis met een drankje en een voucher. 

De Vitessequiz is een jaarlijks initiatief van de Activiteitencommissie van de SV Vitesse. Deelnemers kunnen ieder seizoen tijdens de quizavond gratis individueel of in duo's in gezelligheid meespelen om de prijzen. Wil je ook helpen met het organiseren van één of meer Vitesse-activiteiten? De activiteitencommissie kan altijd versterking gebruiken. Eens sparren of dat ook iets voor jou kan zijn? Mail naar supportersvereniging@vitesse.org.

Een volgende activeit staat ook al weer op de planning. A.s. vrijdag vind de traditionele Paas-bingo plaats in het supportershome, kijk HIER voor meer informatie.

Supportersvereniging Vitesse/Foto’s SV

Hoofdsponsor: