26 augustus 2010 In de media

Aissati is voetballen op maandag beu

En dat is vier. Ismail Ais­sati was gistermiddag de vierde nieuwe speler bij Vitesse sinds de komst van de Georgische zaken­man Merab Jordania. Enkele uren voordat Jordania zich samen met algemeen directeur Paul van der Kraan op de burelen van de KNVB in Zeist meldde om de overname van de Arnhemse club nader toe te lichten, presen­teerde technisch directeur Ted van Leeuwen de 22- jarige Ajacied; de eerste Nederlander na twee Ser­ven en een Kroaat uit de Chel­sea-stal van Roman Abramovitsj.

Of Aissati nog bedenkingen heeft gehad bij de stoere plannen van Vitesse. „Helemaal niet. Ze heb­ben al drie talenten van Chelsea aangetrokken. De ambitie van Vi­tesse en de vastberadenheid van de club spreken me ook aan. En ze willen nog meer spelers halen”, wist Aissati gistermiddag in Gelred­ome, waar het sinds de komst van Jordania al tien dagen bal is.

Aissati wordt voor een jaar ge­huurd van Ajax, waar hij een con­tract tot medio 2012 heeft. Vitesse heeft een optie tot koop bedongen op het talent, dat na PSV en FC Twente een periode van stilstand meemaakte in Amsterdam. „Ik ben wel genoeg op maandagavond te zien geweest”, grijnsde de num­mer 7 van Vitesse, met een verwij­zing naar de vaste speelavond van de beloftenelftallen. In de plannen van Ajax-trainer Martin Jol kwam hij steeds min­der voor. „Bij Ajax kiest een trai­ner uit 24, 25 fantastische spelers. Dan zat ik er weer bij, dan weer niet en het was te vaak niet. Maar dat is het goed recht van de trai­ner.”

De carrière van de geboren Utrech­ter zou stagneren door een gebrek aan scorend vermogen, een feno­meen waarop Aissati zich middels trainingen extra toelegde. „Hope­lijk maak ik dit jaar acht tot tien goals. Maar aan mijn inzet heeft het nooit gelegen, ik train altijd goed”, zegt Aissati, die in de Arena op een goede dag furore maakte toen verschillende tv-ploegen hem samen met zijn Servische ploegmaatje Miralem Sulejmani spotten tijdens een extra training op de steile trappen van het sta­dion.

Ondertussen heeft Vitesse bij Ajax ook geïnformeerd naar de moge­lijkheid Sulejmani te huren. Aissa­ti sprak daar nog niet over met zijn ploeggenoot. „We spraken el­kaar sowieso niet veel, ook niet op die trappen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: