21 december 2020 In de media

Assistent bondscoach in GelreDome voor Bazoer: ‘Om te kijken hoe hij ervoor stond’

Dwight Lodeweges, assistent-coach van Oranje,  was onder andere voor Riechedly Bazoer in GelreDome, zo liet de rechterhand van bondscoach Frank de Boer zich na de wedstrijd ontvallen tegen de Gelderlander: “Om te kijken hoe hij ervoor stond”.

Bazoer speelde andermaal een hele goede wedstrijd. Partijen tegen de top zijn vaak een juiste graadmeter. “Eén van mijn doelen is terug te keren in Oranje”, reageerde Bazoer, zichtbaar blij met de mededeling over Lodeweges aanwezigheid. “Dit zijn dan belangrijke wedstrijden. Tegen topteams wil ik laten zien wat ik kan. Het gaat op persoonlijk vlak én met het team erg goed. Het is ook mooi om nu goed te spelen. Maar ik ben niet bezig met Oranje.”

Vitessenaar Riechedly Bazoer speelde in 2015 zes interlands voor Oranje. Daarna raakte zijn carrière een beetje in de versukkeling en bleef hij uit beeld voor het Nederlands Elftal. Vitesse geloofde in de talentvolle speler en technisch directeur Mo Allach haalde hem naar Arnhem. Trainer Thomas Letsch wist de juiste toon te treffen tegen de karaktervolle speler en zette hem verrassend in de libero-achtige rol in de verdediger. Op die plek groeide Bazoer weer snel naar nationaal niveau en speelde zich weer in beeld van de coaches van het Nederlands elftal.

Als het aan Richedly Bazoer ligt blijft het niet bij één waarneming en beoordeling door de Oranje-staf, maar hij richt zich vol op Vitesse.  “We spelen mee in de top van de eredivisie. Prachtig. Maar het gaat om de lange adem. Laten wij maar lekker met beide benen op de grond blijven staan.”

Vitesse – FC Emmen 1 – 1
Eredivisie 2019/2020
Gelredome Stadion Arnhem

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: