2 juli 2018 In de media

Assistent-trainer en clubicoon Sturing tekent bij

Edward Sturing heeft maandagmiddag een nieuw, driejarig contract getekend. Daardoor blijft de assistent-trainer tot in elk geval medio 2021 bij Vitesse.
De in Apeldoorn geboren Sturing begon zijn loopbaan bij De Graafschap. Vanaf seizoen 1987|1988 speelde Sturing in het geel-zwart. Sturing kwam maar liefst elf seizoenen uit voor Vitesse. De drievoudig Nederlands international begon vervolgens zijn trainerscarrière. Na assistent-trainer, (interim-)hoofdtrainer en Hoofd Vitesse Voetbal Academie te zijn geweest, vertrok Sturing in 2006 naar PSV om daar als hoofd jeugdopleiding aan de slag te gaan. Na een korte terugkeer bij Vitesse, werd Sturing hoofdtrainer bij FC Volendam en assistent-trainer bij de Turkse clubs Gençlerbirliği SK en Kayseri Erciyesspor.

In 2014 keerde Sturing terug bij Vitesse. Eerst als talent- en prestatiecoördinator en assistent-trainer van Jong Vitesse. Vanaf seizoen 2016|2017 was Sturing als assistent-trainer weer betrokken bij het eerste elftal. In dat jaar werd ook de KNVB Beker gewonnen. De Noord-tribune van GelreDome is vernoemd naar het clubicoon.

Sturing over zijn nieuwe contract: “Vitesse is mijn club. Ik zit uitstekend op mijn plek en blijf graag mijn steentje bijdragen om de ambities van de club waar te maken. Uit de contractaanbieding voor drie seizoenen sprak veel waardering. Hopelijk kunnen we ook dit seizoen de supporters weer trots laten zijn op de club.”

Technisch directeur Marc van Hintum: “Het verlengen van het contract van Edward is belangrijk voor de continuïteit van de club. Bij Vitesse is kwaliteit altijd leidend, en als het even kan combineren we dat met mensen die een geel-zwart hart hebben. Edward is loyaal aan Vitesse, kent de manier van werken en spelen en draagt in alles uit een trotse Vitessenaar te zijn.”
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: