12 oktober 2022 In de media

Assisterende rol voor Theo Janssen bij eerste elftal

Theo Janssen wordt betrokken bij het eerste elftal van Vitesse. De 41-jarige clubman gaat meermaals per week assisteren bij de trainingen, gaat op individueel niveau aan de slag met de spelers en krijgt een analyserol bij de wedstrijden. Janssen gaat dit combineren met zijn taken binnen de Vitesse Voetbal Academie, waar hij de Onder 16 onder zijn hoede heeft en ook als talentencoach actief is.

Technisch directeur Benjamin Schmedes ziet in Janssen een waardevolle toevoeging voor de technische staf. “Theo beschikt niet alleen over de benodigde competenties, maar ook over geel-zwart bloed. Zijn betrokkenheid bij het eerste elftal past bovendien in het streven om de hoofdmacht en de Vitesse Voetbal Academie dichter bij elkaar te brengen. Daar vormt Theo een brug voor, zoals Nicky Hofs daar als Onder 21-coach ook een rol in heeft.”

De nieuwe uitdaging maakt positieve energie los bij Janssen. “Ik heb een aantal zeer prettige gesprekken met Phillip Cocu gehad en ga er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen”, vertelt de Arnhemmer. “Het is een mooie stap in mijn ontwikkeling als trainer, waar ik best trots op ben. Ik hoop dat we, met de steun van de supporters, de weg omhoog kunnen vinden op de ranglijst.”

Als geboren en getogen Arnhemmer ging Janssen op jonge leeftijd al naar Monnikenhuize om Vitesse te zien spelen. Hij startte en eindigde zijn spelerscarrière bij Vitesse, waar hij in twaalf seizoenen tot 289 officiële optredens en dertig doelpunten kwam. Tussendoor droeg de linkspoot ook de shirts van KRC Genk, FC Twente, Ajax én het Nederlands elftal. Janssen is vijfvoudig Oranje-international.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: