6 februari 2014 In de media

Atsu houdt geloof

Christian Atsu zocht na de 2-0 thuisneder­laag tegen AZ naar woorden. De Ghanees was enorm teleurge­steld, maar wilde niet gefrus­treerd overkomen.
„Iedereen is verdrietig, maar vrijdag (thuis te­gen ADO Den Haag, red.) is er weer een wedstrijd. Dan moeten we er staan en de kansen wél af­maken. We hebben onze les ge­leerd”, zei hij op zachte toon in de catacomben van GelreDome.

Atsu is niet gewend te verliezen met Vitesse. Vorig jaar oktober maakte hij in de thuiswedstrijd te­gen Feyenoord (1-2) zijn debuut voor de Arnhemse ploeg. De 22-ja­rige international kwam in het veld voor Theo Janssen, die zijn kruisband afscheurde. Na dat duel bleven de Arnhemmers twaalf competitieduels ongeslagen en tot gisteren stond de ploeg twee­de, twee punten achter Ajax. „Het ging heel goed. Deze nederlaag komt hard aan, maar we moeten positief blijven. Verliezen hoort ook bij voetbal. We hadden pech dinsdag.”

Na het wegvallen van Janssen heeft trainer Peter Bosz het team iets veranderd. Behalve de Arn­hemse routinier verdween ook Va­leri Qazaishvili uit het team. Mar­ko Vejinovic en Atsu kregen een basisplaats. De kleine Afrikaan legt elke wedstrijd veel meters af en staat met goede acties aan de basis van veel kansen.

„Ik voel mij goed en ik hoop dat dat in het veld terug is te zien”, vertelde Atsu, die in de van Chelsea ge­huurde Bertrand Traore een nieu­we vriend heeft gevonden. „We trekken veel samen op. Hij komt uit Burkina Faso, ik uit Ghana. Dat zijn buurlanden, de mensen begrijpen elkaar. We rijden sa­men naar de training. Wij zijn als broers.”

Voor de winterstop trok Atsu ook op met Francisco Junior Santos, de huurling van Everton. Maar die werd vanwege tegenvallende prestaties door Bosz teruggezet naar het beloftenteam. Met goed­keuring van alle betrokken par­tijen verblijft de voormalig Portu­gees jeugdinternational momen­teel in Spanje, waar hij met het Noorse Stromsgodet IF in Murcia deelneemt aan de Copa del Sol.

„Ik heb het telefoonnummer van Junior en zal hem binnenkort bel­len. Ik wens hem alle succes toe. In het voetbal moet je soms een beetje geluk hebben. Ik heb mijn draai gevonden bij Vitesse. Junior was tot nu toe minder fortuinlijk in Arnhem.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: