27 juni 2014 In de media

Atsu met Ghana uitgeschakeld op WK

Het WK voetbal is voorbij voor Ghana met selectiespeler Christian Atsu. De Afrikanen verloren met 2-1 van Portugal, werden vierde in hun WK-poule en kunnen naar huis.
Voor de pauze was Portugal iets sterker dan Ghana en kwam wat gelukkig op voorsprong. De Ghanees Boye schoot in eigen doel tijdens een verdedigende actie.

Na de pauze kwam Ghana via Gyan op gelijke hoogte, 1-1. De Ghanezen bleven jagen op de benodigde tweede goal om de volgende ronde veilig te stellen. Ondans de nodige kansen viel de goal echter voor Portugal. Ronaldo scoorde de 2-1. Het mocht de Portugezen echter niet baten. Door een klein verlies van de VS tegen België werden Ronaldo en zijn landgenoten op basis van een slechter doelsaldo uitgeschakeld.

Christian Atsu speelde een sterk toernooi. Hij vertrekt vandaag uit het WK-toernooiland Brazilië en zal zich na een korte vakantie melden in Londen bij Chelsea FC. De Engelse club roept jaarlijks tijdens de voorbereiding alle contractspelers terug naar Londen om de voorbereiding mee te maken. Vervolgens wordt beslist of spelers onderdeel blijven vormen van de eerste selectie of worden verhuurd.

Chistian Atsu wordt waarschijnlijk opnieuw verhuurd. Vitesse hoopt de talentvolle Ghanees opnieuw een seizoen in Arnhem te kunnen verwelkomen en te huren. Chistian Atsu zelf heeft laten weten daar welwillend tegenover te staan. Hij had het erg naar zijn zin bij Vitesse en speelde een bijzonder constant en goed Eredivisie-seizoen voor de Arnhemmers.

Door de Vitesse-supporters werd hij, via een door de supportersvereniging georganiseerde internetverkiezing, uitgeroepen tot Vitesse-speler van het Jaar (seizoen 2013-2014).
 

 
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: