30 april 2014 In de media

Atsu staat open voor langer verblijf bij Vitesse

Als Chelsea Vitesse daadwerkelijk goedgezind is, kunnen de Arnhemmers ook volgend seizoen beschikken over Christian Atsu.
De 22-jarige Ghanees, afgelopen zondag nog door de supporters verkozen tot Speler van het Jaar, staat open voor een nog een jaar in Arnhem.

De flankspeler hoopt op de Premier League, maar zegt Vitesse een prima alternatief te vinden. 'Het hangt eigenlijk allemaal van Chelsea af. Als ze in Londen zeggen dat ik moet blijven, waarom dan niet? Hier krijg ik de kans om me te ontwikkelen. Ik moet elke week spelen en bij Vitesse voetballen we in een aanvallend systeem. Stel dat ik naar een grote club ga en op de bank terechtkom of dat ik naar een ploeg ga waar ze countervoetbal spelen…'

'Dat zou voor mij voelen alsof ik naar kantoor ga en vervolgens op mijn bureau een dutje doe', vervolgde Atsu. 'Ik heb nog niks gehoord van Chelsea. Daar komt waarschijnlijk pas na het seizoen meer duidelijkheid over. Zo ging dat bij FC Porto namelijk ook.'

Zoals te doen gebruikelijk zullen alle Chelsea-huurlingen in de voorbereiding terugkeren naar Londen. Vervolgens wordt daar bepaald welke spelers opnieuw voor een verhuur in aanmerking komen. Patrick van Aanholt en Lucas Piazon hebben minder trek in een nieuwe uitleenbeurt. Beiden kwamen in Arnhem op de bank terecht.

Van Aanholt heeft zijn contract met Chelsea, dat volgend jaar zomer afloopt, nog niet eens verlengd. Bertrand Traore speelt pas sinds afgelopen winter in Arnhem: hij lijkt in aanmerking te komen voor nóg een verhuurperiode.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: